Reklam: Mens är normalt!

I inlägget förekommer reklam för Libresse

I de flesta reklamfilmer visas mens upp med blå vätska. Som om vi vore typ aliens. Eller kungligheter, om man ska gå tillbaka väldigt långt i historien. Och i såväl filmer som serier ser vi i princip aldrig mens. Hur tror ni det påverkar unga tjejer? Det blir skamfyllt, eftersom ingen varken pratar eller visar upp blodet. Istället är det något som ska tystas ner. Äckligt, ofräscht, privat. Usch. (Newsflash: utan mens hade du aldrig funnits.)

När man diskuterar mens och normaliseringen av det finns det alltid människor som ropar att det är för privat. Att ingen vill se någon annans kroppsvätskor. Alltså herregud, världen är inte svart eller vit. Personligen vill jag inte se typ en använd tampong eller binda på gatan heller. Lika lite som jag önskar att se någon annans kroppsvätska på en bild på Instagram vill jag se mens i samma utförande.

Men när mens är det centrala ämnet i en reklam, i en serie, i en film – DÅ måste det få visas! Det är ju helt absurt att vi har visat mens med blå vätska hittills? Halva jordens befolkning – ish – har mens. Sluta låtsas som att det vore onormalt. #bloodnormal

I inlägget förekommer reklam för Libresse

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *