Reklam: Har du koll på vart din mat kommer ifrån?

I inlägget förekommer reklam för Från Sverige

Hej vänner!

Vet ni vad jag och Jocke ska göra på fredag kväll? Vi ska spela tennis! Det var flera månader sedan sist, så jag vågar inte ha några förväntningar på hur det ska gå, hehe… Efteråt ska vi tända på grillen, ta oss en drink och fira in helgen. Ser väldigt mycket fram emot detta, som ni förstår. Äntligen är grillsäsongen här.

Det var förra våren som våra grannar skrev i föreningens Facebookgrupp att de hade köpt en ny grill och kunde sälja sin billigt. Jag högg direkt. Hann inte ens kolla med Jocke. Men med facit i hand var det sommarens bästa köp, våra grillmiddagar har verkligen blivit en stor del av sommarkänslan.

Men! Här kommer vi till det viktiga. Eller, jag tycker det och jag hoppas att ni också gör det! Det handlar om märkningen “Från Sverige” som innebär att en vara är odlad, född, uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. Med andra ord: kvalité, smak och en schysst djurhållning. Jag har tidigare skrivit om att vi alltid väljer svenskt kött och liknande, så den här stämpeln är verkligen viktigt för både mig och J.

Men det är inte bara vår mat som märks med stämpeln! Även hund- och kattmat, men även blommor kan ha stämpeln. Nu dröjer det nog några år tills vi skaffar en labrador, men bra att veta tills dess. ;)

Nästa gång ni handlar: ta en titt på förpackningen och leta efter stämpeln “Från Sverige”.

I inlägget förekommer reklam för Från Sverige

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.