Red Lobster, en charmig göteborgstös och en nyans av berusning av att stå i ösregn

När vi kom tillbaka från Brooklyn och resans sista match svirade vi snabbt om från jeans och blus till kjol och klänning. En drink med min familjevän Philippe stod på agendan och det inlägget har jag redan publicerat: Snabb drink och kärt återseende.

Efter att ha tagit oss 100 meter på fem minuter med taxi fick vi nog och trotsade regnet som öste ner. Några hundra meter bort satt gänget redo på Red Lobster och log brett åt att ha hustlat till sig undervåningens Happy Hour-priser fast med sittplatser på övervåningen. Ändå cred.

101Det här med hummer, vitlök, smör och bubbel. Finn (inget) fel. Däremot blir jag frustrerad av att behöva knäcka skal för att få två millimeter kött. Inte min grej. Men resten: hell to the yes.

102Tror samtliga i sällskapet var rejält nöjda med maten. Och servicen! Wow! Ska väl inte fara med osanning hit och dit med vi hade ju en förfärligt trevlig och charmig göteborgstös med oss som en viss servitör kanske fann intressant…

103 105Vilket jädra järngäng, va.


Efter middagen sa hälften av oss adjö och begav oss mot en irländsk pub för resans sista drink. Regnet öste ner och stadens neonljus blandades upp i stora vattenpölar som taxibil efter taxibil körde igenom. En sån klyscha där vi gick på jakt efter en någorlunda mysig bar. Någonstans där tvingade jag även mig själv att ta ett minnesfotografi av stunden och känslan. Kanske för att jag, och många med mig, är så fokuserade på vad som händer härnäst att vi glömmer just här och nu. Även det en klyscha men inte mindre viktig för det. Glädjen. Staden. Pirret. En viss likgiltighet. Sällskapet. Förväntningar. Framtiden. Allt skulle kokas ner i en minnesbild som jag har placerat i minnesbanken, redo att tas fram under stunder när allt inte är på topp.

 

Känner ofta en nyans av berusning av att stå mitt i ett ösregn. Så fort den första reaktionen är över blir jag snarare uppfylld av glädje och får ett pirr i magen än irriterad. Jag må bli blöt som fan, men det är också något underbart i att stå i ösregn.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.