Rädslan över att känna sig stressad och hur det i längden påverkar kroppen

Jag såg verkligen fram emot den här helgen eftersom veckan har varit minst sagt kaosartad. Tänkte försöka landa i vad som offentliggjordes för några dagar sedan och kanske till och med fatta ett beslut kring framtiden. Men än så länge har jag/vi behövt släcka bränder överallt och reflektion och beslut har bara skjutits framåt i tiden. Just nu känns det som att jag skulle behöva ha dubbelt så mycket tid och jag tycker det är fett obehagligt att känna mig så jävla stressad ärligt talat. (Det här inlägget känns väldigt långt bort just nu.) Negativ stress är en jobbig känsla i sig, men jag buntar ihop stressen med min redan närvarande rädsla över att få befintliga men av det senare i livet.

Som alla vet är längre perioder av negativ stress i kombination med dåligt leverne (lite sömn, lite träning, dålig kost) en ökad faktor för att senare i livet drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar. Jag har (minst, iaf) tre generationer av stroke bakom mig vilket ger mig en förhöjd risk redan innan jag sätter min egen prägel på mitt liv. *Stress* En läkare sa att det går inte att betona tillräckligt mycket hur viktigt det är att jag redan i den här åldern börjar yoga/meditera eller hittar ett annat sätt att vila upp hjärnan på, just av den anledningen. Fick givetvis kost- och träningsråd med, men den psykiska stressen är så giftig för kroppen och det är den som är viktigast att ta hand om först.

Jag har, ända sedan barnsben, varit en sån där person som trissar upp saker och blir initialt superorolig om något har hänt. Katastroftänkande, sa min psykolog i tonåren. Personlighet, säger vissa vuxna. Men efter att jag blivit varse om strokehistoriken har jag snarare blivit än mer skraj över att inte leva ett exemplariskt och hälsosamt liv. Hur ångeststark den känslan är beror på, det går i vågor, men just känslan av stress eldar på ångesten som fan. Och just där är jag idag och jag avskyr att det blir som ett moment 22.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *