Mat & dryck

Pulled pork med Dr Pepper och habanero

pulledpork-recept-enkelt

Då och då efterlyser jag recept och inspiration på Twitter. Jag frågade en Twittervän om ett gott recept på fläskkarré då vi hade en sådan bit i frysen. Han gav mig detta tips, pulled pork med Dr Pepper och habanerofrukter. Jag tänkte ge er samma tips och även guida er genom varje steg. Det är sjukt lätt och kräver knappt någon ansträngning (mer än att du är hemma och har koll på ugnen).

Ok, då kör vi! Recept är som sagt härifrån.
1 kilo benfri fläskkarré
1 stor gul lök
4 klyftor vitlök
1 burk Dr Pepper
1-2 habanerofrukter
1 msk chipotlepulver (detta hade inte vi)
½ dl vatten
1 msk farinsocker (vi skippade även detta)
0,5 msk mald spiskummin
2-3 msk whiskey
Salt
pulled-pork-1

Gör såhär:
1. Du behöver en ugnssäker gryta med lock. Alltså inte en vanlig gryta, utan gärna en gjutjärnsvariant. Sätt på ugnen på ca 100 grader. Köttet ska tillagas långsamt i låg värme.
pulledpork2
2. Lägg köttet i grytan och salta. Du behöver inte putsa köttet!
pulledpork3
3. Skär gullöken i tjocka skivor och lägg under köttet. Då bränns det inte vid 🙂
pulledpork4
4. Häll i Dr Pepper och vatten.
pulledpork5
5. Och whiskyn.
pulledpork6
6. Skär habanerofrukterna (obs: de är sjukt starka, så var försiktig med var du nuddar fingrarna någonstans!) och vitlöken och blanda med övriga kryddor. Häll i allt.

Ställ in grytan i ugnen och låt det stå i cirka 4-5 timmar. Om det blir för vattnigt kan du låta locket stå på glänt ett tag. Jag lät köttet vara i ugnen i 9,5 timmar och det blev otroligt gott.

Serveringsförslag: tapasbröd, creme fraiche, guacamole, inlagd lök och salsa.
Tips: Gör detta dagen innan och värm på i ugnen på 100 grader i en halvtimme innan gästerna kommer.

pulledpork-recept-enkelt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *