PT-timmar, bakpulver i håret, ångest på Gärdet och semmelwraps

Hej godingar!

Kände mig väldigt harmonisk när jag vaknade imorse och jag funderade över hur det kom sig (ja, det är en annorlunda känsla ärligt talat, hehe – ofta är jag någon annanstans än just här i sinnet). Jag insåg att jag verkligen var här och nu, och njöt av nuet. Låg och kramades och skojade med Jocke i någon timme innan vi klev upp och gjorde frukost. Sedan åkte han till Täby och jag gick ner till gymmet. Hade några timmar för mig själv och satsade allt på att bygga upp mitt vänstra ben som är något svagare än mitt högra.

Länge har jag försökt bygga upp kroppen för att förebygga “återfall” av rygg- och bäckenbottenssmärta, men jag har ju uppenbarligen inte lyckats. I förra veckan bestämde jag mig för att ta tag i det en gång för alla, tog kontakt med vår PT Manager och bad om tips på en grym PT som kunde hjälpa mig. I tisdags träffade jag en av våra PT’s på SATS Sportpalatset. Hon fick höra hela min historia, gjorde en screening (gick igenom övningar och rörelsemönster) och såg att mitt västra ben var mycket svagare än mitt högra. Nu ska vi köra ihop 10 gånger och mitt mål är att jag ska kunna springa ett par gånger i veckan utan att få ont efteråt. Jag har absolut noll fokus på att gå upp/ner i vikt, få synligare muskler eller liknande – det är enbart en jämnstark och “hel” kropp jag vill åt.

Efter träningspasset gjorde jag några yogaövningar som sägs lindra mensvärk (oklart om det hjälper) och rullade på en foamroller. Låg på “bältet” och rullade åt höger och vänster istället för upp och ner. Kändes som att hela höften luckrades upp, så skönt.

Igår hade jag i bakpulver i håret för att det var så himla fett. Jag kan ha tvättat håret på morgonen men om jag rör vid det – som jag typ alltid gör för att det är i vägen hela tiden – blir det ofta fett på kvällen igen. Jag är ju medveten om att det rör sig om en obalans i hårbotten och att jag säkert bara är torr, men jag vill helt enkelt inte lägga ett par dagar på att ha äckligt hår bara för att neutralisera hårbotten. Så! Det blev bakpulver som torrschampo vilket fungerade hur bra som helst. Det roliga är att det går att styla håret hur man vill, det står oavsett.

• • •

Efter en smarrig omelett till lunch begav vi oss till Djurgården för att promenera längs kanalen. Vi åkte längs Gärdet och bort mot Polismuseet där jag sprang nästan flera kvällar i veckan när jag var nyinflyttad – min favoritplats där och då. Sedan blev det tyvärr en ångestfylld plats av flera anledningar. Nu är äntligen allt med lägenheten avklarat (ja, jag sålde den i november – nej, allt har inte varit klart ännu) och platsen kändes inte längre tung. Så befriande.

Det var s v i n k a l l t. Så vi gick bara en kort promenad… Men helt klart värt ändå. Sedan åkte vi förbi Tössebageriet och köpte med oss två semmelwraps som vi slukade så fort vi kom hem. Första semlan i år! Magisk.

Ikväll ska vi ut på dinner & drinks, så mysig lördag! ♥

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.