Provar på EMS-träning (“20 minuter = 3 timmar på gym”!?)

xshape-fitness-2Imorse var jag lite seg efter en helt fantastisk middag på Tap Room med tillhörande signaturcocktails (mer om den senare, den ska få ett eget inlägg – magiskt var det!) men eftersom jag hade bokat ett träningspass hos X-Shape Fitness sedan några veckor tillbaka var det bara att pallra sig upp. Drack en Celsius i väntan på min tur.

Träningen fick jag av Angela & Max i present och jag har sett fram emot att testa. Tänkte att några av er var nyfikna på att höra mer (verkade som det efter att jag la upp bilder på Insta story!).

Det är en ganska annorlunda träning och deras usp är att 20 minuter hos X-Shape Fitness motsvarar upp till 3 timmars styrketräning. Jag var lite skeptisk till det uttalandet men nu efteråt kan jag tänka mig att det stämmer… Man fick kläder där (man tränar i bomullstights och bomullströja, ingenting under) sedan klär man på sig en slags väst med sele runt benen. Du har “pads” på biceps, triceps, hela låret, rumpa, mage, hela ryggen och bröst. Sedan kopplas allt samman med i en sladd som går till en maskin.

I 20 minuter gör man olika övningar, t ex benböj, crunches, plankan, bicepscurl. Du jobbar i intervaller á 4 sekunder och när 4 sekunders vila är över spänns ALLA “pads” och du måste spänna emot för att det inte ska kännas obehagligt. Jag råkade göra fel på en övning för triceps (hade raka armar istället för böjda) och då krampade muskeln utav bara helvete (!) eftersom jag inte höll emot. Instruktören fick slänga sig på maskinen och sänka styrkan. Lite läskigt, hehe.

Såhär står det på deras sida: “EMS-träning står för Elektrisk Muskel Stimulation. Vi tränar med elektriska impulser på låg effekt. Med hjälp av dessa kan Du spänna dina muskler upp till 18 gånger mer än din kropp själv kan åstadkomma under ett traditionellt träningspass. Eftersom alla kroppens muskler aktiveras samtidigt så räcker det med endast 20 minuters träning för att uppnå samma resultat som du får jobba flera timmar på ett traditionellt gym för att uppnå.”

Alltså jag var helt dyngsvettig efteråt och då var jag inte ens på 75% av maxstyrkan! En del av detta är dock vatten som sprayas på västen :) xshape-fitness-1Jag skulle lätt vilja göra det här igen men det får vänta tills jag inte har träningskostnader för SATS, tennislektioner och naprapat varje månad, hehe. Ni minns väl budget-posten jag gjorde för några veckor sedan? :)

 

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.