Presslunch och vegomat

vego1Blev SÅ glad när jag kom på att jag skulle på Risentas presslunch idag, samma dag som jag glömt ta med matlåda. Man blir glad för lite. ;-) Jag träffade härliga Karin (klick!) igen som bloggar på Rawness och även en kollega, Karin, (klick igen!) som dels har en hälsoblogg men också jobbar med SEO och lite annat på Aller.

Vi fick ta del av deras nya sortiment som ska underlätta för den bredare massan att äta vegetariskt. Jag tror inte att vägen till att få människor att äta mindre kött är att köra “Kött är mord, tänk på kycklingarna!”. Jag äter inte kött för att jag hatar djur liksom. Jag vet att det är döda djur och vilken påverkan på miljön det har.

Jag äter kött för att jag är uppväxt på det och för att jag inte har tillräckligt med kunskap om vegetarisk mat: vad jag bör äta för att få i mig protein (och inte massor av kolhydrater), hur jag ska laga det och hur jag ska krydda det för att få en god smak. Bästa sättet att få människor att äta mer vego?

Gör vegomat lättillgängligt, dela enkla och goda recept, öka kunskapen om näringsinnehåll. 
vego2Det här var däremot HUR gott som helst så jag blev riktigt glad när vi fick med oss några av nyheterna hem. Min favorit var en quinoabiff med asiatisk touch (äggnudlar, koriander, morötter)… Mmmm. Vill äta den NU!

Till bordet hade jag Karin och Tess som kör bodybuilding på vegansk kost. Coolt!
vego3

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.