Pressfrukost med supermat som gör gott för dig

Igår var jag på ett pressevent på Paradiset i Mood-gallerian som läkaren och författaren Helena Nyblom och Patrikssons Communications stod bakom. Helena skulle nämligen prata om hennes nya bok och om den naturliga supermaten.

Medan vi åt frukost höll Helena ett föredrag om den naturliga maten och var den gör för våra kroppar. Det var så jäkla intressant och jag blev otroligt motiverad till att äta ännu bättre. Jag har verkligen hamnat i den moderna fällan: sockersnålt och proteinrikt. Oavsett vad som står på innehållsförteckningen. Jag tar hellre en proteinbar med sötningsmedel och 200 kalorier än en naturlig banan på 110 kalorier med fruktsocker… Och det är inte alltid dåligt, såklart, men jag tänker att naturlig mat och naturliga ingredienser ju måste vara bättre för våra kroppar än sånt som är framställt med hjälp utifrån? Eller är det en del av utvecklingen och därför vi bara blir äldre och äldre, för att vi just KAN göra “ny” mat? Jag tror det är nyttigt att reflektera och utmana sitt sätt att tänka och speciellt att ifrågasätta varför man gör som man gör och väljer det man väljer.

Jag har ju mina laster, bland annat Cola Zero, och även om jag vet hur illa det är har jag lurat mig själv med tanken “Det är ju i alla fall inget socker i och sötningsmedel är faktiskt bevisat att det inte är SÅ farligt” – men ärligt talat, hur bra är det för kroppen att få i sig massor av konstgjorda ämnen då?

Helena pratade mycket om välfärdssjukdomar och inflammationer i kroppen, den senaste forskningen (blåbär är väääärldens bästa käk typ, man kan säga att de små bären föryngrar hjärnan!) och mycket mer. Hur olivolja har visat sig ha samma antiinflammatoriska egenskaper som Ipren (!) och så vidare…

Till frukost fick vi en bovetemacka med avokado, tomat och mozzarella på. Tomat innehåller fettlösliga vitaminer så för att kroppen ska kunna ta åt sig alla näringsämnen behöver man äta den med något fettrikt: avokado. Ha! Och även en skål bovetegröt med nötter och färska bär. Till det en spenatjuice och kaffe.

Jag blev helt tagen av Helena och hela hennes presentation. Som tur var fick vi med oss en liten goodiebag med bland annat hennes bok “Läkarens guide till den naturliga supermaten” hem, den ska jag sluka direkt!

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.