Petré Event på Görvälns Slott

petre event görväln 1

För några veckor sedan blev jag inbjuden till gastronomisk vernissage med Magnus Skoglöf och invigning av Restaurang Galleriet på Görvälns Slott. För någon vecka sedan var det dags och jag tog med mig mamma som min +1.

Vi blev upphämtade av en hyrd buss där vi blev serverade champagne och nötter. När vi kom fram till Görvälns Slott blev vi fotade och fick sedan ta ett varsitt glas champagne. Mums! petre event görväln 7

I matsalen hängde Magnus Skoglöfs foton och jag blev kär i flera stycken. Tycker det är väldigt intressant att se hur man har valt att hänga upp foton och i vilka ramar. Det spelar större roll än man tror! Just ägget var en av mina favoriter, hade gärna haft det på väggen. petre event görväln 5

Mamma spanar in konsten. Det serverades champagne hela tiden, jag försökte hålla mig till 2-3 glas, hehe. Har ju ändå tävlingen i åtanke men champagne är ju så trevligt… petre event görväln 8

Efter ett litet tag kom alla kockar ut med mingelmaten. Den ovan var en av mina favoriter; kalv med grillad isbergssallad och något mer som jag har glömt… petre event görväln 2

Trist drinkvagn. Eller inte. *inspo*
petre event görväln 6

Här serverades det friterade torskbullar med aska och tryffelmajo. Alltså MUMS! Rätten till höger var nog den riktiga favoriten; sidfläsk med koriander, ramslök, aioli och något mer… Men alltså WOW. Maten. Fem av fem!petre event görväln 3

Vit sparris och japansk omelett. petre event görväln 4Sparris med parmesan och mer plock. Så otroligt gott! De gäster som ville bodde kvar över natten, slottet har nämligen otroligt vackra rum att bo i. Men vi valde att åka hem :)

Tack snälla Petré Event och Görvälns Slott för inbjudan! <3

 

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.