Påsklista

Påskafton 2015 – en del har ändrats..!

När någon säger “påsk”, tänker jag: Slutspel, pappas hemmagjorda snaps, massor av godis, soligt väder och ledighet. Med andra ord: världsklass!

Jag firar påsken för att: Jag bor i Sverige och det är en högtid, ungefär. Jag gillar påsken eftersom den känns väldigt “liberal” och har få måsten. Men det är ingen högtid jag nämnvärt bryr mig om eftersom jag inte är troende.

Det bästa påskgodiset är: Jag älskar alla ihåliga chokladkaniner. Men de måste vara den rätta chokladen, inte den torra… Överlag är det billig choklad som går hem här, haha.

Mitt påskpynt ska vara: Jag är inte särskilt mycket för påskpynt men ett påskris skulle jag gärna ha hemma. Gult, grått och vitt är färger som fungerar. Inga neonfärgade fjädrar helst.

Det sämsta med påsken är: Finns det något dåligt med påsken? Visst, det ligger litervis med godis i alla hörn men det är ju ens eget val att äta eller inte. ;)

Det bästa med påsken är: lediga dagar med nära och kära.

Min åsikt om påskhäxor: Jag klädde ut mig långt efter att det ansågs vara en “okej” ålder att göra det i, haha. Påskhäxor får gärna komma och knacka på hos oss och lämna en teckning mot lite godis. Men inga post it-lappar och bus, tack!

Det här är min påsktradition: Jag har ingen direkt påsktradition. Med skilda föräldrar brukar det variera från år till år, men de får en dag var kan man säga :)

Hur ska du fira påsk i år: Skärtorsdagen tillbringas på Yuc med vänner, Långfredagen innehåller tennismatch och middag hos pappa, Påskafton bjuder på äggjakt och middag hos mina svärföräldrar och på Påskdagen är vi hos mamma och äter lunch/middag. På Annandagen ska vi på lägenhetsvisning och så ska jag träffa Amanda och ev. Therese. Bra påsk!

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.