Om att inreda en balkong – tips och inspiration

Jag tycker att en balkong eller en uteplats är hemmets roligaste plats att inreda. Här kan jag mixa och leka med former, färger och material och jag älskar det! I mitt hem vill jag ha en lugnare inredning men på balkongen kan min färgglada sida leka fritt. Vi svenskar är så rädda för färg, trots att vi alla säger att vi älskar det när vi är utomlands och allt från husväggar till exotiska frukter och kläder är i regnbågens alla färger. Jag tror verkligen att vi blir lyckligare av att se mer färg, jag gör verkligen det.

Det här är mina tips för att få till en mysig balkong:

  1. Tänk fågel, fisk, mittemellan. Alltså – hängande lyktor/krukor (fågel), matta (fisk), övrig inredning (mittemellan). I hörnet ser ni två höga växter. Vi ska köpa någon form av höjd (typ ett litet bord eller en pall) som de ska stå på för att göra de ännu högre. Kombinera alla höjder så blir det som bäst!
  2. Det du har inomhus kan du också ha utomhus. Skit i fula “uteaccessoarer” och använd istället riktiga vaser, glas och doftljus även utomhus. Till exempel en kudde från Svenskt Tenn. Den kostar tio gånger så mycket som en vanlig kudde men gör att balkongen känns lyxigare. Ta in den på kvällen om du är rädd för skicket.
  3. VÅGA FÄRG! Bestäm dig för en färgkombination du gillar eller kör fullt ut på allihopa.
  4. Balkongmöbler är hårda = väg upp med mjuk textil. En matta, kuddar och filtar är måsten för en mysig balkong.
  5. Ljus! Minst en ljusslinga behövs för att få till mysfaktorn.
  6. Kombinera dyra och billiga saker. Våga rota igenom second hand-butiken i centrum, där finns garanterat ljuslyktor och krukor som är unika! Bordet kostar 140 kronor på Ikea och glasunderläggen är från Svenskt Denn = bra kombo!
  7. Våga satsa på en utstickande detalj. Vi köpte två monsterablad i plast som garanterat för blickarna till sig. Eftersom de är så höga ger det också en fin inramning.
  8. En grill. Om du har möjlighet. Det gör MASSOR men är såklart inte allt. :)
  9. Slutligen: tänk inte så jävla mycket. En kudde är kanske inte så fin när du håller den i handen men om du tänker på den i ett sammanhang kanske den är perfekt som detalj. Allt ska inte vara matchat!.
Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.