Nyttigt adventsfika/julgodis: chokladfudge!

Imorgon är det första advent, som jag längtat! Idag ska jag ge er ett gammalt tips på chokladfudge utan socker och som passar även dig som är vegan.

Tidigare tips:
Tips #1: Klassiska lussebullar utan socker

chokladfudge-utansocker

Chokladfudge utan socker (passar veganer)

Antal: 18 rutor

Ingredienser:
250 g svarta bönor, konserverade och avrunna
1 dl kakao
4 msk mandelsmör
2 msk kokosolja, smält
1 dl dadlar
2 msk vaniljextrakt
1 nypa havssalt

Gör såhär:
Mixa alla ingredienser i en matberedare tills smeten är slät. Häll smeten i en avlång brödform klädd i bakplåtspapper och låt stå i kylen i en timme. Skär sedan i 18 rutor. Fudgen kan förvaras i kylen upp till en vecka eller i frysen i en månad.

Tips! Testa att ha i hasselnötter i smeten eller att toppa fudgen med smält, mörk choklad.

Recept- & bildkälla.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *