Nyshoppat i mässing till lägenheten och en rant till otrevliga damer

skal-massing-2Dessa superfina skålar med lock köpte vi i en butik på Östermalmstorg. Jag vet inte vad vi ska ha dem till, just nu står de i sovrummet och är tomma. Har ni något tips? : )

Egentligen skulle vi bara köpa pappershållaren nedan och jag blickade bara snabbt på dessa. Men när jag stod i kön bad jag Joakim hämta dem ändå för att damerna framför mig hade likadana och jag kunde inte riktigt släppa tanken på dem.

hushallspapper-marmor marmor-hushallspapper

Och apropå dessa damer. Två stycken i 50-60 årsåldern. Jag har aldrig förstått hur man kan vara otrevlig mot butikspersonal, än mindre någon som uppenbart står ensam och redan är stressad. Jag stod som fjärde person i kön och hon som stod först höll på att få sina saker inslagna. De två damerna stampar subtilt med ena foten, de tittar runt och suckar. Den här butiken är väldigt liten, så det är givet att hon arbetar själv och dessutom är kassan typ 2 kvadratmeter stor. Damerna frågar om tjejen i kassan inte har någon kollega som kan hjälpa till att betala eftersom de är stressade. Tyvärr. De stampar vidare. Så blir det äntligen deras tur och de ska betala separat men ändå samtidigt, blir sura när tjejen i kassan börjar slå in deras skålar i papper (för att skydda dem!) och klagar på allt hon gör med en barsk ton.

Tyckte väldigt synd om tjejen i kassan när det var min tur och försökte göra mitt bästa för att le, prata vänligt och önska henne en trevlig helg. Fy fan för er som tror att ni äger världen och inte är trevliga mot era medmänniskor säger jag bara. Skärpning!

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.