Nytt i bloggen: testar vegetariska måltider

God kväll kompisar!

Påsken börjar lida mot sitt slut och den går tyvärr inte till minne som livets bästa direkt. Jocke är fortfarande (!) magsjuk och jag fick ryggskott igår för första gången på väldigt lång tid. Jag är helt låst och går framåtböjd medan Jocke är totalt orkeslös. Tur att vi har varandra.

*

Jag har en nyhet i bloggen, en vegetarisk sådan!

Den gröna trenden fortsätter och vi blir allt mer införstådda med hur viktigt det är att äta vegetariskt. Inte bara för vår egen hälsa utan också för vår planet. Det har allt fler förstått och inte minst produktutvecklare i många företag som är en stor anledning till att vi får så många härliga nyheter inom segmentet vegetariskt.

Jag är en nybörjare inom vegetarisk kost och jag äter fortfarande kött, fisk, fågel och skaldjur. Men jag har blivit nyfiken och vill lära mig mer. Och jag vet att det är många med mig som känner likadant, men inte vet vad de ska laga eller hur. Just därför tänkte jag börja med Veckans vegotips, en vegetarisk måltid som är lätt att göra, nyttig såklart och givetvis GOD! :) Jag har inte vågat testa så mycket utan ätit mest Oumph, ett bönprotein som smakar ungefär som kyckling. Det lär därför bli en del recept med just detta protein, men tro mig, jag ska våga mer jag med!

Veckans vegotips:

Oumphstroganoff med ris

Detta behöver du (4 portioner):

1 gul lök, hackad
8 färska champinjoner, skivade
1 paket iMat Fraiche från Oatly (typ crème fraîche fast växtbaserad)
1 paket fryst Oumph The Strip
3 msk tomatpuré
0,5 dl vatten
1 buljongtärning
Salt, peppar, paprikakrydda, timjan

Ris för 4 portioner
Sallad

Ev. linser eller bönor att ha i såsen, blir supergott men hade glömt det denna gång.

Gör så här:

1. Stek lök och champinjoner i kokosfett
2. Ha i tomatpuré och Oumph, låt allt stekas på i några minuter under omrörning
3. Häll i vatten, iMat Fraiche och buljongtärning och låt allt kokas upp
4. Smaka av med kryddor

Servera med ris och sallad :) Testa gärna och återkom om betyg!

Share:

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *