Ny signaturdoft symboliserar ett nytt kapitel i mitt liv

Min nya signaturdoft från Byredo

Tidigare i veckan mötte jag upp JockeNK för att han ville ha smakråd till en jacka han hade hittat från J.Lindeberg. Vi gick sedan ner till damavdelningen där jag ville ha smakråd på en ny doft som jag har varit sugen på. Min första doft från Byredo köpte jag för nästan exakt ett år sedan och jag hade då haft den på min önskelista i hela fyra (!) år. Tillslut kände jag att jag kunde stå för dess pris och jag visste att jag skulle älska den, vilket jag också gjorde. Gypsy Water är helt associerad med allt som hände under förra sommaren och hösten; eufori, nyförälskelse, sena nätter och en ovisshet kring framtiden.

Imorse testade jag en annan doft från Byredo, nämligen Bal D’Afrique som beskrivs som en varm och sensuell doft från 20-talets Paris i kombination till Afrikas kultur, dans och musik. Det är fullständigt underbar och enligt mig strået vassare i dess femininet och sensualitet.

När Jocke och jag stod och pratade med kvinnan på Byredo insåg jag att det var den här doften jag ville byta till, inte köpa en ny flaska av min tidigare doft. Jag delar alltid in mitt liv i olika delar och associerar dofter, klädesplagg, smaker och musik till dessa kapitel. Jag insåg nu att det är dags för ett nytt kapitel. Sommaren och hösten 2016 var jag som en ko på grönbete där jag knappt sov utan istället levde på eufori, nyförälskelse och Aperol Spritz. I princip.

När det gick upp för mig hur mycket som har hänt i mitt liv sedan förra sommaren kändes det konstigt att jag skulle ha något så viktigt som min doft (!) förankrad i hur mitt liv var då. Jag ser så mycket fram emot den kommande tiden och därför kände jag att det var viktigt att markera en ny period i mitt liv. Därför kändes det helt rätt i magen när det blev Bal D’Afrique som valet föll på.

Jag älskar Gypsy Water fortfarande och det kan hända att jag kommer tillbaka till den, men just nu har jag en ny signaturdoft. Och jag älskar den!

Share:

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.