Nu ska vi äntligen styla lägenheten!

Eftersom lägenheten ska fotas på torsdag har både lördag och söndag gått åt till att förbereda inför dess. I lördags var jag i lägenheten med pappa för att ta hjälp av hans el-kunskaper.

När jag flyttade från lägenheten sålde jag min taklampa och sedan dess har den platsen ekat tom. Ser inte bra ut på en visning, så det var dags att införskaffa en ny. Jag beställde den från Ellos och på bild såg den gul-guldig ut men i verkligheten var den… Typ brun. Blev jättebesviken. Men! Som tur var så blev det bättre sen… Han hjälpte mig också att kolla elen i hallen då den lampa som har hängt där sedan jag köpte lägenheten och flyttade in aldrig har fungerat. Det visade sig att det varken var fel på elen eller lampan, den var bara felinkopplad (!). Haha. Tur att jag har min pappa som kan fixa sånt här.

Efter lampfixet följde jag med honom till lägenheten han och Jannie har köpt på Fridhemsplan. Den var så himla fin, typ sex meter i takhöjd och stuckaturer jag drömmer om, hehe.

Igår körde jag och Jocke en heldag med lägenhetsfix… Så fort vi hade ätit frukost begav vi oss till mamma och Per för att hämta mitt fina marmorbord från Kasenberg. Det har stått hemma hos dem sedan jag flyttade ut. Det får inte plats hos Jocke och jag vågade inte riskera att det skulle bli repor i marmorskivan, så den fick parkera där ett tag helt enkelt.

Därefter åkte vi till Ikea. Ikea kan ju kännas lite opersonligt, men det finns en hel del godbitar… Och jag vågar påstå att jag är grym på att hitta dem. (Förresten. Jag hatälskar Ikea. Tycker det är kul att tänkta kreativt och se det enorma utbudet och vad jag kan göra med det – men jag fick djupnades säkert ett dussin gånger för att inte skrika rakt ut åt människor som gick sakta, haha.)

Och så tillslut till lägenheten för att ta hand om allt! Medan jag började riva i allt åkte Jocke och fixade lunch. En obligatorisk “flyttpizza”. Jag var så taggad på att göra fint att det var svårt att få ner mat. Blir helt lyrisk av att få fixa och dona, det är verkligen min grej. Göra fint och få tänka kreativt.

Lampan blev förresten SÅ mycket finare när jag kopplade in stora glödlampor med varmt ljus. När jag tände den och såg hur bra det blev skrek jag ett högt glädjetjut och fem sekunder senare kommer Jocke in och frågar häpet om det var jag som skrek, haha. Ja, jag skriker av förtjusning när jag ser något vackert. :)

Så här såg det ut innan… Ni ska få se bilder när det är klart!

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.