NHL-butiken, äppeldrinkar i badrummet och starka margaritas

126

Efter den guidade turen i MSG gick de tre dårarna ovan till NHL-butiken på Ave of the Americas. Med mig hem fick jag enbart presenter jag köpt för någon annan men det gjorde inte särskilt mycket. Bara att hänga i den butiken är en upplevelse i sig. 125Den iskalla vinden var alldeles för påtaglig för att vi skulle klara av att gå hela vägen hem utan att ta en kortare paus för att inmundiga någon variant av varm dryck. En cappuccino med mandelmjölk senare och jag blev för tolfte gången irriterad över att amerikanarna inte kan leverera en växtbaserad mjölk utan att hälla i en deciliter socker. Det finns två val om man dricker kaffe med mjölk i USA: antingen får jag ont i magen eller så får jag i mig massor av socker (och kaffet smakar blaja). Dagens klagomål avklarat.✓

 

Därefter blev jag sugen på att göra drinkar och efter ett relativt snabbt stopp på en liquor store fick vi med oss en norsk äppelvodka hem. Adderade syrlig lemonad, limejuice och ett äpple i en livsmedelsbutik och sa sedan adjö till sällskapet för att gå på solorunda i butikerna.

127Väl tillbaka på hotellet hade Kajsa redan ordnat med is och kylt ner all dryck. Man får vara uppfinningsrik när man inte har så många medel – baren blev till i badrummet och shakern bestod av en Evianflaska.

IMG_0742Ni som har lagt till Kajsa på Snapchat inför resan fick se videon ovan…

129

Sedan kom gänget in på fördrink(-ar) i vårt rum. Bar en kavaj som jag hade tejpat för att undvika ofrivilliga visningar :))

Valet av restaurang föll på Casa Agave, en mexikansk liten pärla i området Hell’s Kitchen. Fantastisk service, god mat och starka drinkar.

130 132Jag åt hummertacos och drack margarita. Mycket gott men det hade inte skadat med en något starkare sås i tacosen.

131I klassisk mexikansk manér gjordes guacamoledippen vid vårt bord. Ett mästerverk! Fick nostalgivibbar till vår Mexikoresa 2011 (som jag har bloggat om här) – ett land jag måste resa tillbaka till.

135När vi kände oss nöjda tog vi en taxi och satte oss på en bar nära hotellet och “spelade” diverse ‘vuxna’ lekar :))

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.