När PMS:en går över och aperolen tar vid

I fredags måndags, gick jag en runda på stan efter jobbet. Vi är nämligen inte lediga på klämdagar så det kändes som en fredag igår igen. Solen sken och jag kände ett lugn i kroppen. Äntligen. Får ni också en jävlig PMS innan mens? Jag blir extremt gråtig (får en klump i halsen flera gånger om dagen) och känner mig värdelös i ungefär en vecka innan mens. EN VECKA. Men så några dagar in i nästa cykel lugnar allt ner sig och jag känner mig tillfreds igen. Blir lika lättad och tacksam varje gång.

Hur som helst, under min lilla cityrunda gick jag in på H&M och kikade på deras nyheter. Tog med mig flera plagg in i provrummet och fick deras stora provrum till min lycka. Dessutom var ljuset perfekt, precis som det ska vara när man provar kläder. Förstår inte alls butiker som typ Zara där det är dammråttor på golvet, båsen är minimala och det är blått ljus. Vem fan vill stå halvnaken där?

(Titta så långt hår jag har fått?! Trodde aldrig att det var möjligt när jag var yngre!)

Jag hittade flera underkläder till rabatterat pris och lyckades även hitta lite annat. Var osäker på klänningen nedan men hängde tillslut tillbaka den på galgen. Den var så fin, men ville ha den i en mindre storlek.

När jag kom hem hade Jocke dragit ut på löprunda så jag gjorde mig en aperol spritz och satte mig med en bok ute på balkongen. Så himla härlig stund.

Gillade speciellt den här sidan. Ernest alltså. <3

Någon timme senare kom Jocke hem och så drack vi aperol i soffan och pratade bort kvällen. Jag tycker det är lite jobbigt ibland att inte bo i min lägenhet på Gärdet så vi pratade lite om det bland annat. Jag känner mig inte som en gäst i Jockes lägenhet, det slutade jag göra i höstas någon gång, men det är något som sitter djupt rotat.

Jag tror det har med min barndom att göra. När jag flyttade till Kallhäll med mitt ex var jag så lättad eftersom jag fick mitt egna hem på riktigt. Jag slapp ha två “hem”, ett hos mamma och ett hos pappa. Lite så känns det nu, att jag inte riktigt har ett hem som är mitt. Den lägenhet jag äger bor någon annan i och den lägenhet jag bor i äger Jocke. Den här känslan av att inte vara “rotad” är ingenting jag tänker på eller känner av hela tiden, men känslan dyker upp ibland och då brukar det vara skönt att prata om det. Och så fort en speciell sak har löst sig så kommer resten falla på plats, så det är egentligen det vi går och väntar in. :)

Share:

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.