När man väljer en risblandning före en påse godis

I veckan stod jag på Ica och hade exakt noll inspiration till vad jag skulle äta till middag. Jag visste att det fanns Oumph i frysen men längre än så sträckte sig inte min fantasi. Så jag gick från andra hållet: vad var jag sugen på just nu? Konstigt nog var det ris (!) som hägrade. Och då kom jag på: varför inte testa att göra vegostroganoff med ris?

Jag köpte till några ingredienser och när jag skulle välja ris såg jag att Risenta hade en ny sort (jag tror att den är ny i alla fall!) som hette Ris & sesamblandning. Den består utav brunt ris, bovete, röda linser, rött ris, röd quinoa, solroskärnor och sesamfrön och jag tänkte att nu jäklar, nu händer det – idag är dagen jag står på Ica, är svinhungrig och vill bara trycka en godispåse, men jag väljer något riktigt nyttigt. Haha!

Den Oumph som fanns i frysen hade inte räckt till middag + matlåda så jag drygade ut rätten med champinjoner och halloumi. Tänkte att det säkert är fler än jag som då och då står och kliar mig i huvudet när det vankas middag och särskilt när det gäller vegetariskt.

När jag skriver det här reflekterar jag över hur mina matvanor har ändrats bara under det senaste året, ska nog ta och fila på en matlista i veckan. Kan vara kul att svara på årligen för att se hur mina vanor ändras och om de följer rådande trender. :)

Vegostroganoff med ris- & sesamblandning

2-3 portioner, ca 20 min

Du behöver:

1/2 paket Oumph (jag använde The Chunk)
1/3 paket av Risenta Ris & sesam
4-5 färska, stora champinjoner
1/2 gul lök
1 paket halloumi
2 dl Oatly iMat
2 msk tomatpuré
Kokosolja till stekning
Kryddor: salt, paprikakrydda, oregano, dragon, chilipulver
Sallad

Gör så här:

1. Börja med att skiva upp halloumi och champinjoner i i tärningar samt hacka löken.
2. Tillred sedan ris & sesam enligt instruktion. Det tar cirka 10-15 min. Under tiden:
3. Stek halloumi, champinjoner och lök i kokosfett tills allt har fått färg. Häll upp i liten skål.
4. Stek Oumph på högsta värme. Jag steker den fryst, tar cirka fem minuter.
5. Häll i Oatly, tomatpuré och champinjonblandningen i pannan med Oumph.
6. Krydda enligt eget tycke.
7. Ungefär nu bör ris & sesam vara klart. Häll bort eventuellt överflödigt vatten.

Servera med grönsallad! :)

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.