När Lindt bjuder in till chokladprovning

Den här veckan har varit riktigt härlig och den är inte slut än… Igår bjöd Lindt in till chokladprovning på Miss Claras terass.

Jag var där med min kollega Mikis och vi var först på plats. Ni vet det där med tider. ;) Tyckte Jung, som är Lindts PR-byrå, hade dukat så himla fint! Riktigt höstligt och tjusigt. Exakt så här vill jag duka när jag hostar middagsbjudningar i höst. :)

Fokus låg främst på deras nyhet, Lindt Excellence 78 %, men vi testade flera av deras mörka chokladkakor och fick lära oss att använda alla sinnen för att njuta av chokladen. Wow, det märks verkligen om det är choklad av kvalité eller inte…

En rolig grej var att de hade flygit hit en av Lindts chokladmästare från Schweiz!! Alltså HUR KUL! Han var så passionerad och pratade varmt om Lindts produktionsprocess och hur de är noga med att verkligen ha premiumchoklad och inte bara en vanlig chokladkaka. Då får man betala lite extra, men det blir också en annan upplevelse.

Min favoritpairing var Lindts Intense Orange och det vita vinet längst till vänster. Vi tog en bit choklad, tuggade lite lätt på den och lät den sedan smälta i munnen samtidigt som vi drog in luft genom munnen och ut genom näsan. På så vis fick vi även smaka på den djupa aromen i chokladkakan. Sedan drack vi vinet. Och apelsinsmaken förändrades till grapefrukt!! Älskar sånt här, så coolt att man kan lyfta olika undernoter med hjälp av dryck eller en annan ingrediens.

Anledningen till att man inte dricker vinet först är för att choklad smälter vid 36 grader, alltså kroppstemperatur. Om du dricker vinet blir temperaturen i munnen svalare och om du äter chokladen då får du inte till chokladkakans alla aromer. Kul att veta, va? Jag hade nog tänkt tvärtom, att jag liksom “bäddar in” chokladen i vinet genom att dricka lite både innan och efter…

Vinerna nedan var de vi testade till dessa chokladkakor: Intense Orange, 78 %, 70 %, 85 % och Sea Salt.

Med oss hem fick vi en goodiebag med hela 6 (!) chokladkakor. Nu har jag choklad för ett tag, haha! Tack snälla Jung och Lindt för en riktigt härlig eftermiddag!

Läs även:

Michelinkrog i Prag – kolla chokladbomben!

Sötaste påskbudet från Lindt

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.