När kylan knackar på ❄️

I annonssamarbete med Trademax.se

Vilka underbara vinterdagar vi har haft den senaste veckan! Blå himmel, solsken och flertalet minusgrader. Det gäller att klä sig varmt, men jag gillar det. Så mysigt. Påminner mig om när jag bodde hemma. Båda pappa och mamma har eldkaminer i sina hus och när det var sisådär 15 minusgrader utomhus var det framför dessa man belägrade sig. Fullkomligt ÄLSKADE att sätta upp fötterna där och känna värmen omsluta de iskalla tårna. Ända sedan dess har jag velat ha en egen braskamin hemma.

Så, ni kan ju tänka er när den första lägenheten jag gick på visning för och även budade på hade braskamin. Hur mitt rim och reson fullkomligt flög ut från fönstret och landade platt någonstans på marken där nere. Det var en underbar etta i Vasastan, med högt i tak. Och braskamin. Trots att våren nyss hade anlänt kunde jag föreställa mig framtida höstkvällar, med rödvin och tjejsnack på en filt framför den där brasan. Ville SÅ gärna att den där lägenheten skulle bli min, men våren 2016 var inte en rolig bostadsmarknad för köpare och det slutade med att jag förlorade budgivningen med 10 000 kronor. (Så här i efterhand var det i och för sig bra, jag hade knappt haft råd att leva efter att alla boendekostnader var betalda.) Det blev, som ni vet, en annan lägenhet istället.

Och idag, här på Kungsholmen, bor vi i en nyproducerad lägenhet som är raka motsatsen till stuckatur, sekelskifte och historiskt slitage. Men efter att ha googlat har jag sett att drömmen om en braskamin inte alls är särskilt långt borta. Snarare väldigt nära. På Trademax finns det ett antal kaminer att välja mellan om man vill installera en egen. Gemensamt för samtliga är att de värmer, precis som en autentisk, men du slipper både aska och rök. Det finns kaminer i olika utföranden, bland annat fristående, hängda på väggen och kaminliknande mot vägg.

Min favorit är den nedan. Jag tycker det är snyggt att ha en kamin fäst på väggen, likt Mattoni, men även den fristående Giacomo är riktigt snygg. Jag gillar verkligen att de är en egen inredningsdetalj och de kostar inte alls särskilt mycket heller. Kanske slår vi till redan i vinter? 🔥

Veckans tips alltså! ♥

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.