Några ord från Spanien

Det är augustis första dag och jag sitter i en ledig klänning vid vårt matbord på terrassen. För första gången under resan är det ljusgråa moln som färgar himlen och temperaturen är något svalare än tidigare dagar, strax under 30-sträcket. Precis nu hör jag hur det börjar regna, det smattrar mot tyget som är temporärt utdraget som tak. Igår när vi kom ut från restaurangen såg vi hur stora regndroppar hade landat på asfalten men det verkade bara ha pågått i någon minut eller så. På uteserveringarna satt fortfarande familjer och åt middag, till synes knappt brydda om den plötsliga ändringen i väderlek. Att det regnar här är tydligen ovanligt men med tanke på den senaste tidens rapporter om bränder i bland annat Grekland och Turkiet kan jag inte tycka att det är annat än positivt att det gör just det.

Jag hade inte alls tänkt sätta mig ner och göra annat än det jag måste, men efter att ha läst ut tre, snart fyra böcker på rad har suget av att uttrycka mig i annat än bildform blivit alldeles för starkt. Igår, när resten av huset låg och vilade, tog jag till och med med mig datorn och satte mig på samma plats som jag sitter nu. Öppnade ett tomt Word-dokument och började skriva på vad jag i flera år har sagt ska bli min debutroman. Vi får se. Idag måste jag avsluta ett uppdrag som jag jobbar med och fantasin får därmed snällt flytta åt sidan.

Nu har det förresten slutat regna.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.