Morgonträning, Scrum-utbildning och midsommarplaner

Gah, två dagar till VM och hälften av alla tröjor är inte betygsatta ännu! PANIK! Hehe. Nej då, men de sista grupperna får helt enkelt publiceras efter VM-premiären. Både igår och idag har jag gått upp kl. 6 för att gå till gymmet. Förut var det inga konstigheter alls, men efter att jag har förvandlats till snoozemästarinnan herself ser jag charmen i att ligga kvar och dra sig. Särskilt när Jocke ligger bredvid. Men jag vet ju att jag blir pigg när jag väl är på gymmet och att jag just i dessa två fall inte skulle hinna träna på kvällen, så min enda chans till att röra på mig blir då innan jobbet.

• • •

Hela veckan är jag på utbildning för agila arbetssätt. Vi på Tele2 rör ju verkligen på oss och vill verkligen förändra branschen, en del av det är att bli ett snabbfotat bolag trots vår storlek. Det är vi redan till stor del, mycket tack vare vår Inhousebyrå, men det går att förbättra många processer. Innan jag började plugga jobbade jag extra hos min styvpappa på Crisp och jag såg dagligen hur de lärde ur Scrum, Kanban osv. Stod ofta och fnissade åt alla vuxna människor som skulle göra den där bollövningen och så funderade jag över hur jag själv hade gjort den för att få så bra resultat som möjligt. Så när våra coacher idag sa att vi skulle göra en särskild bollövning var jag såklart eld och lågor över att testa den på riktigt.

Blir spännande att se vad detta mynnar ut i och hur min roll förändras, men just nu är jag mest taggad på att lära mig något som jag lyssnade till redan som tonåring.

• • •

Förresten, kan ni tänka er att det är midsommar redan nästa vecka? Det här är första året på jag vet inte hur länge som jag inte känner någon särskild stress över den dagen. Vi har inga särskilda planer, jag har inte försökt styra något med resten av vännerna och jag är faktiskt helt okej med att vi troligtvis inte kommer göra något särskilt. Det enda jag verkligen vill ha och inte kommer att kompromissa med under midsommar är champagne, löjromspizza och blommor i håret. Om vi sedan firar den ensamma eller med vänner, i stan eller utanför stan – det spelar mig ingen roll. Jag är säker på att den dagen kommer bli mysig ändå och det är så skönt att inte vara rädd att “missa” något faktiskt.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.