Morgonlöpning, shopping, pastellfärgade fasader och otrevliga människor

Imorse begav jag mig ut på ett löppass här i stan, gick hur bra som helst och landade på cirka halvmilen när jag kom tillbaka till hotellet. Vad jag däremot inte hade räknat med när jag mätte ut min runda var att sista delen, några hundra meter innan hotellet, var belägen med ett hundratal trappsteg. Hej mjölksyra!

Efter frukosten ville vi spendera pengar. Sagt och gjort! Två par skor fick följa med hem, båda på rea och till ett redan innan nedsatt mycket förmånligt pris.

Efter några timmar i diverse butiker och på marknader var jag hungrig igen. Vi satte oss på ett mysig café i vad jag tror är gamla stan. Det gick guidade turer runt oss varannan minut och medan de lyssnade på vad kyrkan i närheten hade för historia bakom sig beställde vi in lunch.

Prag är så oerhört vackert! Jag tycker det påminner om Rom i arkitekturen, även om denna stad har en mer romantisk framtoning i sitt ljuvliga, pastellfärgade format.

Idag har vi mest gått runt och tittat. Vi har skippat de sedvanliga turistattraktionerna och istället gjort det som fallit oss in. Det har för det mesta varit shopping och vätskepaus vilket i praktiken har inneburit en Aperol eller så. Ändå trevligt ju. Semester.

Hej, hej! Så här såg jag ut. Nya shorts från H&M som fick luftas för första gången idag. Lite lätt blöjvarning på dessa, men sköna som tusan är dem. Jag lämnade kvar både balsam och hårolja hemma i Stockholm så mitt hår har varit KAOS detta dygn. Tur att allt här är relativt billigt så det går att köpa på sig erkänt fungerande produkter.

När vi var på väg hem behövde vi låna en toalett och passade då på att beställa in en drink eller en glass på ett café i närheten. Det måste ha varit den mest obrydda personalen någonsin, men så tycker jag tyvärr att människorna här i staden inte är särskilt trevliga. Det finns givetvis undantag, men överlag har vi mest blivit bemötta av sneda blickar, en ovilja att tala engelska och suck & stön – “så jobbigt med turister”. Synd! Annars gillar jag Prag väldigt mycket.

Nu ska vi snart göra oss i ordning för att gå ut och äta middag, jag tror mamma har hittat några ställen vi ska rådslå om. Vädret är helt underbar och vår utsikt från hotellrummet likaså. Hoppas det håller i sig under morgondagen med. Trevlig fredag på er! <3

Share:

1 kommentar

  1. Sofie
    06/30/2017 / 22:00

    Vad trist att du stött på så otrevliga personer! Jag var i Prag i oktober förra året och älskade verkligen staden, och människorna! Tänk vad olika det kan vara :) Ett tips är Hotel U Prince (tror jag det hette..) som ligger på Old town square, deras takterrass var magisk!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.