Skönhet,  Torrevieja 2017

Mina skönhetsfavoriter – i Spanien

I Spanien hade jag med mig ett gäng olika produkter för såväl hår som hy. Personligen tycker jag att det är superintressant att läsa om andras skönhetsvanor, så jag tänkte – varför inte dela med mig av vad jag använde när jag var utomlands? Here it is! 🙂

Till hyn och kroppen – fuktmask x 2 och arganolja

Från vänster till höger: Exuviance Bionic Oxygen Facial, Blue Marine Algae Intense Hydrating Mask, Loelle Argan Oil Vanilla

Den första masken, Bionic Oxygen Facial, är en snabbverkande fuktmask som masseras in i huden och efter några sekunder blir den ett vitt skum. Efter några minuter ser man hur den börjar oxidera, det ser nästan ut som att den fräter. Men det gör den såklart inte! Däremot ger den hyn massor av fukt, något den verkligen behöver efter en dag i solen och salt hav.

Den andra masken förvarade jag i kylskåpet. Den använde jag de dagar jag kände att solen hade tagit rejält. Jag varvade båda maskerna med ungefär 2-3 dagars mellanrum och alltid efter duschen. Duschade som vanligt med allt vad det innebär och hade sedan en mask på hyn medan jag gjorde något annat, typ läste en bok eller spelade Yatzy. Båda sköljs av med kallt vatten och sedan applicerade jag Gelcoat-C Dry Air Comfort från Beauté Pacifiq nedan.

Nummer tre, Arganoljan från Loelle, är en STOR favorit hos mig! Till och med Jocke började använda den. Jag har samma olja fast utan vaniljdoft, men denna är helt underbar. Den doftar bara svagt av vanilj och innehåller bara olja och vaniljextrakt. Den här använde jag några droppar av + Nivea fuktlotion och smorde in kroppen med istället för aftersun. Den gick in direkt i kroppen och jag var aldrig klibbig när vi sedan var ute på kvällen, något jag alltid blir av aftersun. Toppentips!

Till hyn – serum

Från vänster till höger: skin serum från Make Up Store, Gelcoat-C Dry Air Comfort från Beauté Pacifiq och serum från Revox.

Serumet från Make Up Store fick jag av mamma (vi bytte två produkter med varandra, hehe) i Prag och jag tänkte att det kunde komma till användning i Spanien. Tycker dock att den är mer av en primer för foundation osv än serum, men den gör huden rejält mjuk – och matt – så vissa kvällar hade jag den ändå. Gelcoat-C förvarade jag i kylen och använde som ansiktskräm, precis som jag gör i Sverige. Den är tunn, går snabbt in i hyn och känns inte klibbig.

Serumet från Revox köpte jag faktiskt i en skönhetsbutik i Spanien och den innehåller 5 procent snigelextrakt! Ni har väl läst att snigelextrakt är årets trendigaste ingrediens? Haha. Tyckte det var en kul grej att testa. Den luktar svagt av parfym vilket jag ogillar, vill helst inte ha onaturliga dofter i ansiktet. Använder den bara över natten för att hyn ska hinna suga in alla härligheter.

Doft och hår

Min nya signaturdoft från Byredo har jag skrivit varmt om här och den fick följa med till Spanien för att jag ska associera härliga minnen till den doften. Mmm, den är fullständigt underbar och jag är SÅ glad över att jag bytte från Gypsy Water.  Hårmasken från Wella Fusion är en mer komplex mask än deras vanliga och den hade jag både som långverkande mask när vi var på stranden (lät den vara i håret i några timmar och undvek att doppa håret i vattnet) och som en snabbverkande när jag duschande (hade den i ungefär 5 minuter). Hade också små förpackningar av Maria Nilas silvermask som jag körde samma metod med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *