Mina rutiner och ovanor

Det här året vill jag bryta denna ovana:

Har lyckats skapa en ny ovana som inte var så illa från början men som nu är rejäl! Jag biter mig i läppen och typ i munnen hela tiden? Så fort jag är stressad, uttråkad eller vad som helst. H e l a tiden. Ser helt knäppt ut. Vet inte varför jag gör det.

Mina frukostvanor ser ut så här:

Väldigt olika. Just nu: en burk keso och en Nocco på kontoret. Det går i perioder, det där med frukost. Ibland vill jag gärna ha något att äta, men just nu mår jag illa på morgonen och då är mat verkligen inte att tänka på.

Min träningsrutin är:

På rutin. Jag tränar flera gånger i veckan och mår som allra bäst när jag rör på mig. Lägger ingen prestige i att träna eller antalet träningspass per vecka, utan det är vardag för mig och en del av en god hälsa.

En ovana jag har blivit av med:

Att träna för hårt innan jag är redo för det. Tror jag, i alla fall. Det är svårt att säga om det tidigare har handlat om att jag har gått för snabbt framåt eller om det har att göra med underliggande anledningar, som en sliten disk. Om det har med underliggande anledningar har jag ju inte gått för snabbt framåt, utan då hade jag nog fått ont oavsett efter ett tag. Hur som så anstränger jag mig verkligen för att träna SMART just nu, så jag hoppas att jag har blivit av med ovanan.

Den här rutinen vill jag få in i mitt liv:

Röra på mig ännu mer i vardagen! Jag har ett stillasittande arbete så även om jag tränar 45-60 minuter om dagen så kommer jag oftast inte upp i 10 000 steg om dagen, även om jag tar trapporna och så vidare…

En ovana jag inte gillar hos andra:

Jag kan tycka att människor är så knasiga att hälften vore nog och skulle jag skriva ut allting här hade ni aldrig mer velat umgås med mig. Men så här, en ovana jag inte tycker om hos andra är de som hela tiden “glömmer plånboken” hemma.

Mina matrutiner är:

En vanegrej. Är ganska lat av mig och äter det vi har hemma. Oavsett om det är nyttigt eller inte. På vardagarna vill jag att det går snabbt och är enkelt. Äter typ alltid lax, torsk, kyckling och köttfärs på olika sätt.

Så kommer jag ur en ovana:

Har extremt svårt att göra det. Trots att jag är sjukt tävlngsinriktad. Funkar inte att tävla mot mig själv? Jag tror jag behöver få en ögonöppnare typ. En make it och break it-grej.

En rutin alla borde ha:

Säga nej till sånt man mår dåligt av och säga ja till sånt som låter kul men som är lite skrämmande med.

Den här vanan vill jag fortsätta med i år:

Förr när jag inte visste vad jag skulle ha på mig rev jag ut kläder ur garderoben och lät de ligga på sängen eller golvet när jag sprang hemifrån, ibland även till dagen efter… Nu har jag faktiskt fått in vanan att hänga tillbaka plagget jag har testat direkt in i garderoben igen. För Jockes skull hoppas jag att jag fortsätter med detta, hehe.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.