Mina 8 bästa life hacks

Efter att ha läst i Sandra Beijers blogg om hennes bästa life hacks blev jag sugen på att dela med mig av mina. Man älskar ju ändå grejer som förbättrar eller förenklar ens liv :))

scandic-1

1. Ha alltid sockerlag och citrusfrukter hemma för spontana drinkkvällar. Ok, måste inte vara drinkkväll just, men visst är det härligt/gött/mysigt/kul att kunna bjuda på en drink när ni får oväntat besök en fredag?! Sockerlag står sig länge i kylen, likaså citrusfrukter, så brukar ni inte hänga med polare varje helg är det liksom inget ni förlorar något på ändå.

2. Ha tysta alarm med tänkvärd text. I perioder sätter jag på ett tyst alarm som går igång dagligen klockan 14 med texten “Vad är jag tacksam över idag?”. Då syns bara texten på mobilskärmen och jag blir påmind om att stanna upp och känna tacksamhet över allt jag har. Bra grej som man mår bra av!

3. Använd bakpulver som ansiktsmask. Jag minns inte vart jag läste detta någonstans, en skönhetsblogg var det i alla fall (Quetzalas kanske?), men jag har använt tricket länge nu. Ta 1 tsk bakpulver och några droppar vatten så det blir en gegga. Smörj in ansiktet och låt det stelna innan du sköljer bort det. Huden blir som ny! Får alltid massor av komplimanger när jag har gjort den här kuren.

4. Ha alltid kokosfett hemma. Fungerar asbra som stekfett, ansiktskräm, glidmedel (!), nagelolja, lotion överlag, sminkborttagning OSV OSV OSV!

5. Rulla dina kläder när du ska packa en väska. Det här sparar SÅ mycket plats! Rulla alla klädesplagg och lägg dom fint bredvid varandra i väskan.

6. Scrolla igenom sociala medier under de första minuterna på löpbandet eller crosstrainern. Om jag inte är toktaggad på att träna brukar det underlätta att gå igenom sociala medier i ett par minuter medan jag går på löpbandet eller kör crosstrainern. Det brukar ta 3-5 minuter att ha “checkat allt” och när jag har gjort det lägger jag i från mig mobilen, skruvar upp intensiteten på maskinen och börjar värma på riktigt. Men då har jag ju redan värmt 3-5 minuter och det är oftast de första minuterna som är tuffa rent mentalt om man inte är taggad. Så då blir man istället glad över att uppvärmningen snart är klar.

7. Ännu en rese-lifehack: ha en liten portmonnä eller liknande på flyget med hygienartiklar du kan behöva. Typ nässpray, läppbalsam, tandkräm, tandborste, nagelfil, osv – och lägg den i handväskan/yttre facket i kabinväskan och förvara den sedan i stolsryggen på flyget. Enkelt att ta med sig portmonnän till toaletten för att fräscha upp sig på diverse sätt.

8. Ha en liten burk lotion/aloe vera på flyget att smörja in ansiktet och händerna med. Speciellt på långflygningar där huden blir rejält torr!

Vilka är era bästa life hacks?

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.