Migränkänningar, magnesium och ångest några dagar i månaden

Imorse vaknade jag med migränkänningar så jag sjukanmälde mig för att vara på den säkra sidan. Allt för många gånger har jag åkt till jobbet med migränkänningar och behövt åka hem vid lunch för att det har brutit ut. Blir väldigt illamående och får en huvudvärk som dunkar så fort jag rör på huvudet. Nej, inte kul. Som tur var bröt det aldrig ut, men det kunde lika gärna ha varit tack vare ökad vila snarare än falskt alarm. Man vet ju inte. Ja ja…

Jag var förbi Apoteket och handlade lite grejer, bl a magnesium som jag förmodar att jag har brist på. Varje kväll nu har jag fått sendrag i fötterna. Jag kan framkalla det hur lätt som helst, behöver bara vinkla foten en aning så stramar det åt. Det värsta är när jag får sendrag både ovanpå och under foten, oavsett hur jag sträcker ut så blir det knas. Har i alla fall hört (?) att magnesium är bra för stela muskler och massor av annat, så jag testar det ett tag tänkte jag.

08e364ef0313522759f45020059944de

Tycker det är rätt intressant att jag de senaste veckorna har ätit mer gröna grönsaker än tidigare (mer grönsaker överlag!), mindre socker och sovit mer än vanligt – men ändå upplever vissa saker som skulle kunna tyda på vitaminbrist. Kanske är den ökade träningsmängden? Eller?

Skulle också kunna förklara ångestkvoten som blir betydligt större dagarna innan mens. Jag äter ju inga hormoner så det är inte det som spökar. Eller så är det just vad det är? Kanske är det så att för vissa kvinnor blir humöret mer jämnt med hjälp av ett ökat tillskott av hormoner medan det naturliga humöret kan skjuta i höjd och falla i dal? Alltså den här kroppen man har, hur ska man kunna tyda den… Det är hur som helst rätt segt att bli ångestfylld, ledsen och orkeslös dagarna innan mens. Men jag vill inte riskera blodproppar för det heller.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *