Midsommarafton – mat & dryck

Jag har så oerhört många bilder från midsommarafton så därför tänkte jag dela upp det i två-tre olika delar. Vi börjar med mat & dryck – det är ju ändå en stor del av midsommar!

När gästerna kom började vi med en aptitretare som jag fick inspiration till efter vår sommarlunch på Brillo med jobbet. Löjromspizza! Jag följde receptet som ELLE mat & vins bloggare Daniel har gjort och det var hur enkelt som helst. Lätt ett bra tips om man vill imponera. :)

Till detta serverade vi en fördrink på prosecco och fläderblomskoncentrat. Vi dekorerade glasen med gul blomster och la blommor på serveringsbrickan.

Sedan hjälpte alla till med det sista som skulle fixas till lunchen; rulla och steka köttbullar, steka prinskorv, halvera ägg och så vidare.

Jag hade dukat med tallrikar som Per (min styvpappa) har ärvt från sin pappa, Iittala-glasen Essence, midsommarservetter och två ark med snapsvisor inlindade i Sverigeband. På bordet fanns flera vaser med rosor och gröna kvistar.

Efter vår helg i Oslo fick jag feeling och beställde hem en skaldjursplatå-ställning (eh, vad heter det?) och jag tänkte att den skulle passa perfekt till midsommar. Det gjorde den! :)

Sill och alkoholfri must & cider fick jag i ett pressbud från ICA i veckan, givetvis fick det plats på bordet med. Förutom det åt vi Västerbottenostpaj, skagenröra, räkor, färskpotatis, köttbullar, prinskorv, löjrom och mycket mer.

Snapsen hade jag gjort själv och de bestod av tre olika smaker: granskott & citron, ingefära & ananas samt jordgubb & chili. De två sistnämnda blev riktigt, riktigt mjuka och ”farligt goda” enligt gästerna – så kul att snapsen gick hem, jag var lite orolig över att smakerna hade fått dra för länge. Är ni sugna på receptet? I så fall kan jag göra ett inlägg om hur man gör!

Efterrätten bestod av en enkel glassbomb. Jag blandade bärglass med vaniljglass i stora skopor som jag la längst ner. Strödde över små maränger, skivade jordgubbar, blåbär och citronmeliss. Klart!

Middagen bestod av en härlig grillbuffé bestående av oxfilé, kyckling, korv, halloumi, sallad och flera olika såser. Lyckat!! :)

Tack Angela för bilder!<3

Share:

3 Kommentarer

  1. Josefine
    06/25/2017 / 16:21

    Du får gärna återkomma med recepten på snapsen!:)

    • Thowe Wagner Larsson
      06/28/2017 / 10:44

      Kul! Då gör jag det i ett inlägg strax! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *