Inredning,  Mat & dryck

Middag & nyårsdukning

Nyårsdukning, blåa tallrikar och guldbestick.

I torsdags bjöd vi över Angela och Max på middag i nya lägenheten. Eller, för oss är den ju inte särskilt ny längre men A & M är de första som har kommit på besök bortsett från familj.

Jag dukade alá Nyårsafton, med mörkblå bas och mässingdetaljer. På bordet strösslade jag minikulor från julgranen och använde servettringar i mässing som jag fyndat på second hand (6 st för 30 kr, som sagt: fynd!).

Champagneglasen fick vi i inflyttningspresent av mamma & Per, de är magiska. I serien Difference från Orrefors. Rödvinsglasen fyndade jag på second hand för några veckor sedan och vattenglasen är från Svenskt Tenn. Som ni märker gillar jag att blanda dyrt och billigt, tycker det blir mer personligt då.

När de kom fick de en varsin whisky sour som vi drack i soffan. Tror jag har lyckats få till den perfekta ration på ingredienserna nu, ska dela receptet med er sedan.

Sedan öppnade vi en flaska vintagechampagne som vi fått i inflyttningspresent och åt toast skagen till. Som varmrätt bjöd vi på fisksoppa med extra mycket saffran (ta alltid dubbelt så mycket som receptet säger!) och mitt nya favoritvin i den vita hyllan: Stoneleigh Sauvignon Blanc. Angela & Max hade med sig efterrätt, hemmagjord chokladkaka med vispad grädde. Till den gjorde vi en espresso martini. Mums! Tänker att det här med att ta med sig efterrätt blir vår nya grej, båda paren blir överraskade över vad som ska ätas. Kul ju!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *