Mexiko 2011.

Ett av mina stora intressen är att resa och upptäcka nya platser. Det är ett intresse som jag aldrig tror kan bli mättat vilket både skrämmer och lyfter mig… För mig är det otänkbart att åka till samma ställe år efter år men samtidigt är jag väl medveten om att vi alla är olika och gillar olika. Vissa gillar tryggheten i att åka till samma land eller hotell och ser det som en lyx i sig. Medan andra vill resa ensam genom outforskade länder. Och oavsett vad man gillar så är det ju helt okej. Livet består av olika perioder och när jag får barn vill jag högst troligtvis inte resa tillbaka till Lombok och inte veta vart jag ska bo för natten. Sedan finns det inget som är rätt eller fel; ett all inclusive-hotell i Turkiet är inte mer/mindre värt än att backpacka i Malaysia. Också värt att poängtera.

 

Jag är också medveten om att även om jag har rest till många häftiga och härliga platser så har jag alltid haft en säkerhet i form av mina föräldrar. Jag kan säga att jag på sätt och vis har sett en del av världen samtidigt som jag ifrågasätter det. Jag har inte sett fattigdom, krig eller svält. Jag har rest till länder som har drabbats av detta men levt vid sidan av, helt eller halvt. Så jag har snarare sett en förskönad bild av världen och då anser jag inte att jag kan säga att jag har sett världen.

 

Hur som helst så tänkte jag dela med mig av några av resorna jag har gjort. Jag själv tycker att det är otroligt kul att läsa andra bloggar där deras resor beskrivs, så jag tänkte att jag fyller på min Resor-kategori med just detta. Enjoy!

 

 

MEXIKO, 3 veckor, juli-augusti 2011.

Just Mexiko var väldigt härligt. Vi fick låna en stor och pampig lägenhet av en kontakt till Jannie och vi levde gott. Lägenheten låg i Cancun, i ett “säkrat” område som krävde godkända papper för att släppa in någon. I området fanns två stora lägenhetskomplex, ett gigantiskt poolområde och en stor del av stranden.

Här var vår balkong med en del av utsikten. Allt runtom var inte färdigbyggt än och såg därför torrt och tråkigt ut på vissa platser.

mexiko-balkong

Middagarna åt vi gärna utomhus. Här är hela familjen förutom Carmen som fotar, om jag minns rätt hade halva gänget precis kommit tillbaka från gymmet :-) Kvinnan bredvid Jannie var “den riktiga” familjens hushållerska och hon vägrade låta oss göra något själva. Det kändes ganska konstigt att ha någon som diskar, lagar mat och tvättar åt en men vi förstod snabbt att kulturen är helt enkelt annorlunda där.

mexiko-cancun

Såhär såg en del av köket ut inomhus. Där åt vi mestadels frukost som bestod av färsk frukt, äggröra, juicer och bröd.

mexiko-frukostmexiko-cancun2Såhär såg en del av poolområdet ut.

mexiko-poolområde mexiko-poolområdet

Vi gjorde många dagsturer runt om, bl.a. till Xplor Park. Xplor Park är en gigantisk park med massor av aktiviteter att göra. Om jag minns rätt finns det tre olika Xplor. På parken nedan kunde man åka bilsafari vilket hela familjen givetvis ville göra. I denna bild satt Carmen, jag och Lorena. Vi kunde inte köra så fort som vi önskade men det var helt okej… Tills vår bil fick motorfel och stannade precis i slutet av en tunnel! Jag fick panik, tänk om någon skulle komma i full fart och krocka med oss?! Vi hade varken mobiltelefon eller någon form av assistans i närheten så jag sprang bakåt på vägen tills jag mötte en bil. De förstod dock inte engelska och jag fick ännu mer panik. Det löste sig dock tillslut utan problem, men det var inte utan att jag var lite skärrad…

mexiko-2011

Här besöker vi stranden Playa Del Carmen. Det är den vackraste strand jag någonsin sett. Kritvita, lena sandkord och ett turkosfärgat vatten som gör dig svimfärdig av lycka. Höga vågor och sälta som gav dig munknip.

mexiko-blåttvatten mexiko-pappa

Det finns också en hel del shopping och det klarade vi givetvis av utan problem. Jag köpte en Burberryjacka, en enkel svart, quiltad variant med innertyg i det klassiska rutmönstret. Den sålde jag dock ett år senare, men jag älskade den högaktningsfullt i ett år.

mexiko-burberrymexiko-thowe-carmen

En annan trip vi gjorde var att åka gummibåt i grottor. Det var så otroligt häftigt att se! Ibland fick vi ducka för att det var så trånga utrymmen men det var aldrig någon fara för klaustrofobikänsla.

mexiko-båt

En tur ledde oss bl.a. till Mayaruinerna. Vi gick en guidad tur och fick lära oss massor om detta. Ett tips är verkligen att resa till Tulum och besöka den här platsen, otroligt häftigt.

mexiko-maja mexiko-majaruinmexiko-carmen-thowe mexiko-ruiner

Jag tror att det här var vår första middag ute. Vi gick till en typisk mexikansk restaurang och beställde in margarita (såklart!). Och WOW vilka drinkar?! 1. Sjukt goda. 2. Sjukt stora?! Jag älskar ju dock margarita och jag minns att jag drack både min och de som blev över från de andra, haha…

mexiko-drinkar

Här är jag och Eugenia med en fördrink innan vår sista middag innan vi skulle åka hem. Minns att vi skulle äta skaldjur och att vi skulle gå ut med Jannies vän som ägde lägenheten och hans fru. Det var en så härlig kväll!

mexiko-eu-thowe

Det här var också sjukt roligt! Alla Xplor Parks har flertalet restauranger och barer överallt. Du betalar en avgift när du kliver in i parken (alltså, de är gigantiska) och sedan kan du sätta dig och äta mat eller dricka drinkar var du vill utan att betala. Det är som ett all inclusive-ställe. Jag, Eugenia och Jesper bestämde oss för att ta en tequila för varje bar vi passerade. Det blev en del… Lägg märke till att vi har badkläder och snorklingprylar på oss – det var nämligen så vi tog oss från bar till bar! Så jäkla skoj!

mexiko-euumexiko-papegojamexiko-ute

En dag ville vi åka båt och resa till en annan ö i närheten. Vi är så många i familjen så vi fick en egen båt och en egen “chaufför”. Medan alla i familjen förutom jag, Eugenia och Jesper, var nere i vattnet och snorklade så tog vår kille fram gräs och frågade vi om vi ville ha. Rätt kul. Passade på medan föräldrarna dök liksom, haha.

mexiko-gräs mexiko-jesper

Även en Xplor Park med linbana finns. Då måste du åka linbana överallt, vilket också är otroligt häftigt! Alla är dock inte lika höga och långa som den nedan. Och det tvingar dig också att gå i många trappor…

mexiko-linbana mexiko-linbanaa

Såhär vacker var solnedgången från balkongen.

mexiko-uteemexiko-lägenhet

Det finns en hel del lokala marknader där du kan göra fynd. Vi köpte bara krimskrams, men det är också rätt skoj ju!

mexiko-marknad

Även detta är en del av Xplor Park. Visst ser det ut som en bild ur Avatar? Här dök vi och badade. Häftigt som tusan var det. :-) Såg ut som ett gigantiskt hål i marken och där nere fanns människor, en pöl vatten och klippansatser.

mexiko-tulum

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.