By Thowe

Mer fokus på färre saker

Hej hej!

Har en grej jag behöver lufta lite. Det här halvåret har varit så jävla tufft på många sätt och vis. Jag har nog tänkt att ”snart blir det bättre” ända sedan augusti. Och under julledigheten, när jag trodde att jag skulle få lite andrum, så kom det ikapp på ett annat sätt. Jag gråter på kvällarna innan jag ska sova, vaknar med ett tryck över bröstet och känner konstant oro, ångest och nedstämdhet. Så blottande att skriva så här men göre ändå.

Hur som helst. Igår kväll brast allt. Grät ner hela Jockes bröst, så där så man blir äckligt tjock i näsan. Haha. Tillsammans gjorde vi upp en ”handlingsplan”, för jag kunde/kan liksom inte se hur detta ska bli bra.

Den involverar flera grejer men något ni kommer märka av är att jag kommer ta bort alla sociala medier förutom messenger (eftersom det är där jag snackar med de flesta) och den här bloggen (eftersom jag fortfarande behöver skriva och mår bra av att vara kreativ).

Jag tar bort sociala medier för att ge hjärnan mer utrymme till att fokusera på annat. Färre saker, mer fokus. Kommer ”banta” mitt liv ganska mycket den kommande tiden. Allt från relationer till saker i hemmet. Ska vara så himla försiktig med vart jag lägger min tid och energi nu.

Jag vet inte om jag kommer nämna något mer om det här senare, tror inte det? Tänker liksom inte ha den här bloggen som något ångestforum där jag vräker ur mig hur jag mår utan snarare tvärtom. Jag älskar den här bloggen som nu fyller 13,5 år. Mitt lilla krypin där jag skriver om allt möjligt. Så snarare att bloggen kommer leva på som vanligt eftersom jag mår bra av den.

Men resterande sociala medier tar jag en paus från ett tag och så får jag utvärdera efteråt hur det + de andra delarna i min ”plan” har gått. Så vet ni. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *