Menssmärtor från helvetet och tjejmiddag

Hallå och god kväll! Tjejerna gick för ett tag sedan och jag har plockat bort det mesta, fyllt en diskmaskin och sitter nu med lite musik i bakgrunden. Jocke är iväg på middag och jag tänkte sätta mig med en deadline jag har i helgen tills han kommer hem.

*

Alltså den här fredagen. Fy vad tuff den har varit. Jag har ju tidigare nämnt mina extrema (!) menssmärtor och är ganska öppen med det. Främst för att jag märker hur många av mina vänner och tjejer över lag som har problem med mens, preventivmedel och bieffekter av preventivmedel men vi pratar inte öppet om det (?!). Det tas upp under tjejmiddagar, i slutna Facebookgrupper, på lunchen med kvinnliga kollegor och vi är så många som känner igen oss i varandras historier – men vi tror ofta att vi är ensamma om situationen eftersom det aldrig pratas om. Trots att nästan alla av oss får mens en gång i månaden och använder någon form av preventivmetod är det fortfarande inget vi till 100% pratar om.

Idag var det så illa att jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Strax innan lunch började det och för mig går det i cykler så det kommer och går med några minuters mellanrum. Stod och hukade mig i köket medan jag värme matlådan, låg ner i soffan efter lunchen och satt med värmedyna vid skrivbordet. Tog 2 alvedon och 1 ipren. 1 tablett från USA. Ingenting hjälpte. Alltså jag sitter fan och håller andan när det är som värst. Helvete. Men VILLE inte gå hem, pga – man går inte hem för mensvärk. Visst? Så är det ju. Tänker man. Men tillslut fick det vara nog och jag gick in till mina två chefer och sa att jag behövde gå hem tidigare (då var klockan 15:30). Varpå jag började… gråta. Av smärta. “Jag har sån jävla mensvärk att jag inte vet vart jag ska ta vägen.” Jag vet inte hur öppen man ska vara på en arbetsplats och det är väl lite beroende på bransch men… Jag orkade inte ljuga och hitta på något. Så nu har jag gråtit inför mina manliga chefer pga en mensvärk som får mig att vilja dö alternativt kräkas upp allt jag har i magsäcken.

Hur som. Två timmar på soffan med smärtstillande och värme. Sen fixa middag och så kom tjejerna över och hela kvällen svämmade över av Tinder, bröllopstankar, killar som hatar kvinnor, instagram-stalkare, rädslor under en graviditet och mycket mer. Hemsk eftermiddag, bra kväll. <3

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.