Matchfri dag och en guidad tur i MSG

106I lördags vaknade vi upp till strålande sol och blå himmel. Återigen en förrädisk bild av vad som egentligen var ett x antal minusgrader som bjöd armhåret på en och annan stådans. Tackade mig själv dagligen för att jag inte gick efter väderleksrapporten veckan innan som lovade vårväder och plusgrader. Var nämligen bara en tanke ifrån att lämna höstkappan hemma och istället ha tvingats strosa runt i skinnpaj (som jag ändå gjorde någon gång, men ändå).

 

Lördagen var matchfri men däremot hade vi en guidad tur i The Garden inbokad efter frukost. Vi delades in i två grupper och det första vi gjorde var att ta en attraktionsbild:

117

 

Därefter strosade vi runt efter vår guide som berättade om exakt allt.

108 109 113Kajsa var ständigt ett tiotal meter efter alla andra, men så blir det när man är nyfiken och vill se alla detaljer ;-)

112Varje dag hade en egen minnesbild. På min födelsedag var det något med Celine Dion, blev lite halvt besviken…

111 110The Garden är ju även New York Knicks hemmaarena. Här kikar vi på Willis Reeds stora sko(!).

114Det här var ett av deras… FYRA ölrum. G a l e t.

new york rangers locker room new york knicks locker roomRangers omklädningsrum (vidskepliga hockeyspelare som inte vill att någon ska kliva på loggan, därav mattan över) och Knicks dito. Vi fick givetvis inte kliva in utan trängdes bakom ett rep i dörröppningen.

115Vi fick gå högst upp i arenan, runt i ägarnas sviter, den svindyra medlemsklubbens område osv – och även ner på “isen” där det jobbades med att ta fram allt inför Billy Joels spelning senare underkvällen. Eftersom det är så otroligt många evenemang i arenan under ett år ligger isen kvar under. Med hjälp av rätt material kan isen hållas kyld medan man kan gå barfota på “golvet” utan problem. (Givetvis passade Kajsa och jag på att trampa på den lilla isfläck som syntes bakom ett skynke……. *har klivit på Rangers hemmais*) 116Efter en timmes guidad tur var vi ett gäng som gick iväg för att äta lunch i närheten innan Kajsa, jag och Uffe begav oss norrut för att besöka NHL-butiken. Men mer om det i nästa inlägg. :)

Share:

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.