Mario Kart, sommarväder, champagne och 10 poängs-kväll!

Wow, vilket underbart väder vi har haft den här helgen! Så tacksam över att sommarvädret har prickats in under helgerna och att de dagar som det har regnat har vi varit på jobbet. Snacka om att maxa våren, och nästa vecka ska det ju bli riktigt varmt med. Jocke och jag kom precis hem från en eftermiddag på Djurgården, men först tänkte jag dela med mig av vad jag har gjort i fredags och lördags.

Vill också passa på att tacka alla som har hört av sig på Facebook, sms, Instagram och irl med tankar, råd och tips angående mina ryggproblem (förra inlägget). Det värmer verkligen att ni har engagerat er, tack!

I fredags när jag lämnade mitt skrivbord såg jag att det hölls i en Mario Kart-turnering i Arenan (Arenan är den del av kontoret man kommer in i efter att först ha varit i loungen/receptionen) med öl och cider för de som ville ha fredagsdryck. Jag hade älskat att ha så här stora skärmar att spela Crash Bandicoot på när jag var liten!

Efter jobbet träffade vi Jockes familj en snabbis och passade sedan på att gå förbi Systembolaget och ICA för att preppa inför lördagens middag. Jag hämtade också ut ett paket innehållandes ett startkit för om man vill göra gelnaglar hemma som jag satt med hela fredagskvällen, haha.

I lördags vaknade vi till strålande sol och åt frukost framför Nyhetsmorgon. När Jocke åkte iväg på match bytte jag om till träningskläder och gick bort till Fridhemsplan för att köra ett pass på SATS. Men först sprang jag in på Systembolaget för att handla Aperol till kvällen, på Myrornas där jag fyndade två blåa vaser (perfekt till balkongen!), på Hemtex för att köpa tabletter och TGR där jag köpte plastblommor till balkongen. Jag gillar att blanda, tycker inte det gör så mycket att alla blommor inte är äkta faktiskt.

Efter gymmet stekte jag proteinpannkakor och åt i solen på balkongen. Låg kvar och solade tills solen gick bakom husväggen :)) Sedan satte jag igång med att fixa hela lägenheten. Den såg verkligen ut som ett bombnedslag, med kartonger, väskor, kläder och gud vet vad ÖVERALLT…

Fixade bland annat kvällens efterrätt som skulle vara vaniljgglass med lime- och myntamarinerade jordgubbar och blåbär. Blanda socker, limesaft och färsk mynta i en skål och häll i blåbär och skivade jordgubbar. Låt stå i kylen i ett par timmar. Servera med vaniljglass – mums. (OBS: jag hällde över allt i en påse så alla bär skulle dränkas, tips!)

Jag gillar verkligen eftermiddagssolen den här tiden på året, vår lägenhet blir så ljus och härlig! Apropå lägenhet så funderar vi på att köpa/göra elementskydd till våra element i vardagsrummet. Tror det skulle bli fint.

I fredags köpte jag en linneduk till bordet och tanken var bara att den skulle vara framme när vi får gäster – men det blev ju superfint, så den är kvar idag (söndag) med. 399 kr på H&M Home! De rosa underläggen köpte jag innan gymmet, från Hemtex.

Så här såg jag ut! Klänning från Mango och smycken från Dyrberg & Kern (örhängen Glitter).

När Max och Angela kom gick vi ut på balkongen och åt förrätt. Jag och Jocke hade fixat en av mina favoriter, nämligen chips med klickar av creme fraiche (vi hade dock oatly, men vad som helst fungerar såklart), löjrom, hackad röd- och silverlök samt hackad gräslök. MUMS! Till det serverade vi champagne. Sedan satt vi kvar där medan Jocke fixade en rejäl grillbricka.

Middagen åt vi inomhus. Tyckte det var kul att servera pommes frites i små frityrhinkar, men vi ugnsbakade egentligen. Sedan gick vi ut på balkongen igen, drack en kanna Aperol Spritz innan vi gick in och åt dessert samt körde frågesport. 10 p av 10 p! <3 <3 <3

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.