Mammas födelsedag, pepparkakschips och Villa Aske

Så var det dags för årets andra julbord, denna gång med mammas familj. Mamma fyllde dessutom år samma dag så vi slog två flugor i en smäll. Mysigt med både födelsedagsfirande och julbord ju.

När vi anlände fick vi en prosecco-/glöggdrink och pepparkakschips. Jag tyckte att det var detsamma som tunna pepparkakor, men tydligen har Ernst sagt i hans julprogram att det skiljer sig åt. Om Ernst säger så, då är det så.

Jag vill redan nu be om ursäkt för att bilderna inte håller så bra kvalité som vanligt. Mitt objektiv är grymt, men bara om det är tillräckligt ljust. Annars har det svårt att fokusera på objektet och resultatet blir väldigt grumligt. Majoriteten av bilderna jag tog igår är suddiga, jättetråkigt.

Hur som helst! Vi drack bubbeldrinkar och Jesper fick ett paket för att han hade vunnit den årliga snötävlingen. Hade snön fallit dagen innan hade jag vunnit. Men jag är inte bitter, tävlingar är inget jag bryr mig om…

Sedan öppnade mamma presenter i matsalen. Av oss fick hon bland annat en spegel med 10 gånger förstoringseffekt, något hon önskat sig. Såg rätt kul ut från avstånd.

Sedan var det dags att åka till Villa Aske där vi har ätit julbord i många år. Dessvärre har det blivit lite sämre för varje år som vi varit där så nu har vi bestämt oss för att testa något annat nästa gång.

Har ni något tips? Såg att flera har varit på Gamla Riksarkivet och det verkade riktigt bra!

Innan vi gick ner och tog för oss av julmaten satt vi traditionsenligt i en av deras salar och drack glögg.

Maten var… Ja, okej. God. Men det där lilla extra saknades även här. Jahaja. Så kan det va! Ska vi ta oss en liten titt på tidigare år? Ja, låt oss.

Så här såg det ut 2016:

Och 2015:

Tänk va!

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *