Magisk kväll igår

Efter att ha både tvättat och jobbat hela kvällen kände jag att jag behövde ta en paus rent mentalt. Tänkte att en promenad vore skönt och tvättade av sminket och drog på mig löparskorna. Pluggade in Rhythm & Baws-listan i öronen och gav mig iväg.

Det tog bara tio minuter innan jag hänfördes av vart jag är någonstans i livet. Återigen. Det är en så stark känsla att jag önskar att jag aldrig tar den för givet. De kickar jag då och då får är som heroin. Må vara att jag har nära till mina känslor men ni ska veta att det går åt andra hållet med.

Medan solens sista strålar värmde nacken kom jag att tänka på en viss situation för några dagar sedan. Ändå hur stolt jag är över hur jag vågar när jag vet exakt hur hårt fallet kan bli. Vände mig om och såg den här vyn:

gardet 1Och skrev det här på Instagram: “Egentligen skedde det för ett par dagar sedan. Minns exakt vilket ögonblick det var. Blickade ut över en stad som sov, med vilande trafikljus och blågråmelerad natthimmel. Tog ett djupt andetag, sköt undan funderingar och sänkte garden som jag tidigare upprätthöll för vem gör inte det i ett läge som detta – och tänkte att just den här stunden kommer jag nog att minnas för resten av mitt liv. Så tydligt, som om det redan var skrivet någonstans.”

Med allt från Usher till Mario i öronen gick jag runt och lät tankarna komma och gå som de ville. Temperaturen var varm nog för att kunna gå i t-shirt och med bara ben, men tillräckligt sval för att inte svettas ihjäl av en promenad.

Under tiden färgades himlen i olika nyanser från den blålila paletten och jag kände sån stark kärlek till den här staden. Ibland slås jag av hur mycket jag älskar Stockholm, att bo och leva här och veta att det här är min stad. Det här är mitt hem.

strandvagen 1 djurgarden 1

När jag hade gått min runda kom jag tillbaka till Ladugårdsgärdet och det kändes som att jag var på toppen av en kupol. Himlen var enorm, färgad i flertalet brännande nyanser och efter att ha rensat huvudet under promenaden kände jag inget annat än ett lugn som spred sig i hela kroppen.

gardet 2

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.