Lördagstankar

#1. Har sett flera varianter på tweeten nedan de senaste veckorna. Helt rätt! Man syns knappt när mörkret faller på.

En grej jag har märkt efter att ha åkt bil i innerstan så gott som dagligen är att alla i trafiken tror sig ha större rätt till utrymmet än alla andra. Det spelar ingen roll om det är en bilist, cyklist eller fotgängare. Alla tycker att de har rätt till utrymmet på gatorna. Utan att analysera det här ännu mer kan vi väl bara komma överens om att fotgängare har på sig reflex och att bilister och cyklister faktiskt saktar in när de närmar sig ett övergångsställe. Reflex SKA man ha, men när man lär sig att köra bil får man också lära sig att sakta in vid ett övergångsställe. Oavsett om man ser en människa med reflex eller inte.

#2. Nybakat (varmt!) bröd, Bregott och bubbel. Ibland behövs inte mer.

När Jocke igår vid bröddisken frågade “Eller just det, det här är väl för ljust för din smak?” och jag rätt och slätt skakar lite på huvudet. Härligt uppfriskande att inte alltid välja det mest hälsosammaste alternativet.

#3. Ungdomar har det gott ställt.

Igår handlade vi råvaror till fredagsmiddagen och lördagsfrukosten på Ica Maxi och när vi stod i kön till delidisken såg vi att det var flera unga vuxna på plats i kön. Alltså killar och tjejer i åldern 20-någonting. Det gjorde mig glad, eftersom det vittnar om att ungdomarna i det här landet har det gott ställt och att de gärna väljer lite “lyxigare” helgmat.

(Generellt alltså. Det finns alltid avvikelser åt båda håll.)

#4. Findus copywriter kanske ska lugna ner sig en aning.

Havets oxfilé? Torsk? Really?

#5. Gullig grej.

Avslutar med detta. Pga så himla gulligt. Nu ska jag till gymmet och ikväll väntar middag med Angela & Max. Jocke och jag ska briljera, har vi tänkt. Önska oss lycka till!

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.