Lördagsmorgon: alkoholfritt, fågelkvitter och flyttlass

God morgon, lördag!

Jag känner för att skriva idag så skriva får det bli. Igår efter jobbet träffade jag en gammal klasskompis, Hanne, på en afterwork. Jag drack alkoholfritt av flera anledningar och kände mig nöjd så. Tänk att vi sågs dagligen för ett år sedan och nu har det dröjt en evighet eller åtminstone ett halvår. Varför blir det så när man blir “vuxen”?

Väl hemma fortsatte jag att fylla flyttkartonger eftersom jag i helgen flyttar hem i ett par veckor (kan inte förstår hur många småsaker som har fyllt lägenheten, vart kom allt i från?!). Jag stod och klädde in mina vinglas i tidningspapper när jag kände mig lite uttråkad och tänkte “man kanske skulle ha stökat lite ikväll”. Kändes så himla bra att känna så. Att jag var uttråkad av att vara hemma i min trygga vrå, ensam, som jag har varit i flera veckor för att på något sätt hitta tillbaka. Och nu kände jag ett sug, om än ett litet, av att komma ut. Glädjen i det lilla. Alltså, det är inte så att jag är deprimerad. Men jag är rädd för att om jag inte bearbetar alla känslor i “rätt” följd så kommer de tillbaka när jag minst anar det. Men i detta fall finns ju också risken att man drunknar i att känna för mycket. Det är en svår gränsdragning som jag inte tidigare har balanserat på.

 

Vaknade vid fem imorse och min första tanke var “är det fredag och morgonträning på gång?” men så kom jag på att det var lördag, solen lyste in lite lätt och sängkläderna var precis så där mjuka och fluffiga som på Pinterest. Jag njöt och somnade om.

 

Har en viss oro i kroppen som inte kommer att försvinna förrän ett par veckor, ett speciellt datum, men jag får helt enkelt göra det bästa av situationen just nu och leva med det. Med tanke på omständigheterna känns kroppen och sinnet väldigt lugn och tillfreds idag. Jag ska gå en promenad och lyssna på skogens ljud, köra hem en del av flyttlasset till mina föräldrar, träffa min bästa vän och träna. Det känns som en väldigt bra lördag just nu.

2e6e357540d0dcbf05b5ad568c28a779 9b255fa1345542d3bf794ef5ff43d790 e0e9ab1c4542fb26efb721ccb1677447

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.