Lördagskväll med rödvin och ekologiskt kött

Lördagen var så skön och mysig. Jag gick till gymmet någon timme innan de skulle stänga och tränade kondition. När hockeymatchen var slut och gymmet stängde hämtade Jocke upp mig och så åkte vi till Ica för att komplettera middagen och hämta ut två paket till mig.

Vi bestämde oss för att tillaga en ekologisk, svensk flankstek som var med i Icas goodiebag från deras presslunch (innehöll massor av vårens nyheter) och med hjälp av en grilltermometer jag också fått via jobbet blev det en riktig succé. Vi (Jocke) stekte den först i smör, saltade och pepprade, och “grillade” den sedan i ugn till 58 grader. Sedan fick den vila medan vi gjorde i ordning resten av middagen.

Sallad gjord på spenat, ruccola, avokado, paprika, tomater, vetegroddar och broccolo/sparris. Vi hade massor av såser i kylen så det var lika bra att ta fram alla. 

Tips på god sås till flankstek!

Vi googlade fram ett bra såstips för flanksteken som man gjorde så här:

Stek flanksteken i smör > in i ugn.

Häll sedan i lika delar grädde (vi hade havregrädde) och vatten i pannan där köttsaften är. Ha i lite soja, salt, peppar och ev. köttfond. Muuuums!

Ser ni hur perfekt flanksteken blev? Ett mustigt rödvin till och middagen var fulländad. (I alla fall för mig, Jocke hade varit ute kvällen innan och var inte lika sugen på vin, hehe.) Vi såg Mora-Leksand innan vi åt middag framför en film. Tycker inte det gör så mycket att äta framför tv:n förutsatt att man njuter av maten och varandra ändå. Men älskar också att sitta i timmar med bara honom och inte ha fokus någon annanstans än på oss. <3

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.