Lördag i Rom: Via del corso, antipesti och aperol spritz på en bakgata

Igår efter frukosten begav vi oss ut på shoppingtur. Vädret var något sämre vilket egentligen inte alls gjorde något – det var ju för den här temperaturen vi hade packat. Vi har inte tagit taxi eller buss någonstans här i Rom, bara gått överallt. Det tar sitt lilla tag men vi får se så mycket mer.

Vi hittade en butik med massor av fina herrkläder, här köpte vi faktiskt båda något. : ) Upptäckte ganska snabbt att jag hade glömt mitt minneskort till kameran på hotellet och var rätt irriterad över det ett tag. Men det är ju ingenting att göra åt, antingen går man tillbaka, köper ett nytt eller skiter i det. Och så är man glad igen.

Efter lite shopping fortsatte vi gå längs den stora shoppinggatan. Kikade i butiker och gick in i kyrkor och små parkrum.

Vi satte oss på en mysig liten trattoria för att äta lunch. Blev en pasta för oss båda, med en charkbricka till förrätt. Vi skulle egentligen bara äta något litet men när kyparen frågade om vi var sugna på antipesti (vilket vi egentligen var) sa vi ja. Ingen av oss trodde dock att vi skulle få en stor bricka innan pastan…

En ny tröja : ))

Efter lunchen fortsatte vi vår shoppingtur. Kikade i butiker, letade sneakers och träningskläder. Men blev inget mer än de två påsarna vi fick med oss i början av dagen.

Längst upp på Via del Corso låg det här torget, Piazza del Popolo, där det var massor av turister och försäljare.

Sedan vände vi och letade efter en mysig bakgata där vi kunde ta en drink. Vi hittade ett supermysigt ställe där vi satte oss och drack Aperol Spritz. Här satt vi ett tag och bara njöt.

“Tittar snett” pga en liten fågel satte sig bredvid oss precis när Jocke fotade : ))

Sedan blev det kväll och vi gick hemåt för att göra oss i ordning inför kvällens middag.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.