Listan om vardag.

När jag läste den här vardagslistan som just nu cirkulerar på flera bloggar blev jag förvånansvärt intresserad. Tänk att någons vardag är spännande. Men det är väl så nu. I bloggens värld syns bara sådant som är extravagant, roligt att komma ihåg, en putsad yta. I många fall. Vardagsbloggandet försvann väl för typ fem år sedan. Inte så konstigt att det är intressant att läsa om någon som OCKSÅ har en sleten “att göra”-lista som man alltid prioriterar bort.

Så.

I give you… The VARDAGSLISTA.

något jag värderar högt i min vardag:
Att Jocke och jag går upp samma tid och snoozar alltid en kvart eller så. Morgongos varje dag. Kommer sakna det som fan när jag med start nästa vecka börjar pendla till Norge. Värderar också högt att jag har nära till jobbet. Ja, två av tre dagar i veckan i alla fall. :)

det här äter jag till frukost:
Är en rejäl periodare. Ibland äter jag ingenting. Men dricker så gott som alltid Nocco eller Celsius när jag kommer till jobbet. Ibland, om jag är hungrig när jag vaknar, äter jag två smörgåsar med stekt ägg hemma. Ibland kvargyoghurt med lite bär/skivad frukt. Ibland köper jag med mig keso eller kvarg från typ ICA och äter på jobbet. Allt beror på hur hungrig jag är.

när går jag och lägger mig:
Försöker runda av vid 22-22:30. Jag kan inte sova om Jocke är vaken och han kan inte sova om vi lägger oss för tidigt. Så det blir en kompromiss runt den tiden.

saker som står på min tråkiga vardagliga to-do just nu och som jag aldrig gör:
Åh. Den där listan. Ok vi kör:
– Fixa min portabla hårddisk så jag kan lägga över bilder från min nya mac. Just nu är den bara kompatibel med min gamla mac.
– Installera mitt gamla Office-paket på min nya mac.
– Plocka upp alla småsaker som ligger och stökar i lägenheten.
– Kolla om min Ebay-beställning gick iväg och avregistrera mig från deras mailutskick (får typ två varje dag).
– Se till att min Nespressomaskin som just nu bara står oanvänd på golvet hamnar hos min styvsyster.

det här äter jag till lunch:
Matlåda/ute – 50/50. Har blivit riktigt dålig på att förbereda matlådor på sistone. De sista lådorna har varit:
Kycklingfilé, grönkål, körsbärstomater, fetaost
Samma som ovan fast med laxfilé
Eh, det var typ det. Brukar annars handla Hälsosallad på Beans n Berries vid kontoret, eller köpa något i ICA:s lunchbuffé.

när jag går upp:
Ställer klockan på 07:20 och kliver upp runt 07:30-07:35.

jag går till jobbet:
Runt 8:20. Tar mig cirka 25 minuter till kontoret. Världsklass.

jag kommer hem från jobbet:
Cirka 17:30-18:00 beroende på när jag slutar.

en vanlig vardagsmiddag:
Köttfärssås och spagetti (Jocke gör världens godaste köttfärssås men det tog ett tag innan jag erkände det, haha).

vad jag gör på vardagskvällar:
Tränar på gymmet, tittar på serier, äter godis, myser, städar, bloggar ibland, tittar på resor, scrollar Instagram och skickar söta hundvalpar på bild till Jocke.

har jag söndagsångest:
Nä, typ aldrig. Jag stängde av automatisk hämtning av jobbmail på telefonen för ett litet tag sedan vilket verkligen har underlättat möjligheten att VILA. Väljer istället själv när jag är “mottaglig” att kolla jobbmail under min lediga tid. Detta har gjort så mycket för mina stressnivåer.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.