Let’s talk – för att vårt språk för oss samman (sponsrad video)

Artisterna Jason Diakité (Timbuktu) och Ramy Essam träffas genom appen Let´s Talk från Läkerol. Appen sammanför dig som pratar flytande svenska med dig som behöver öva lite mer på det.

Den senaste tiden har det varit oroligt i världen. Människor har tvingats bort från sina hem, flytt från sitt hemland, inte haft något annat val än att sätta sig själva och sina barn i en överfull båt med knappt en minimal strimma hopp om att överleva. Människor är på flykt. Människor som har haft en trygghet där de var tidigare, innan kriget och terrorismen. Som har känt sig hemma, haft utbildning eller jobb, en familj att prata med, ett hem att känna sig trygg i. Medmänniskor, bekanta och främlingar att prata med.

För det är ju så. Att kunna kommunicera med andra människor gör att vi känner oss som en grupp. Det måste inte alltid vara verbalt, kroppsspråk fungerar lika bra. Eller varför inte teckenspråk? Oavsett vad så är vår kommunikation ett tecken på att vi ser varandra och att vi respekterar varandra.

Människor är på flykt. Och de kommer hit för att överleva. En del av oss vill hjälpa. En del inte. Läkerol vill hjälpa till. Med deras nya app Let’s Talk bjuder de in oss som kan flytande svenska att prata med människor som inte kan det. Så att vi kan kommunicera med varandra och hjälpa de som inte kan vårt språk att förstå, lära sig och därefter kommunicera på svenska. Jag tycker det är så fint och så viktigt.

Se videon ovan och ladda sedan ner appen och språkträna tillsammans via http://lakerol.se/letstalk.

I samarbete med Läkerol.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.