Nationaldagsfirande med Kungsholmens bästa glass och färska kryddor på balkongen

Så oerhört härligt att vara ledig mitt i veckan! Jag vet att flera av er hade långhelg istället, minst lika gött det. Vi tog en lång sovmorgon, jag var nämligen lite trött efter måndagskvällen, hehe. Sedan gjorde vi oss i ordning och åkte till Plantagen för att köpa en större kruka till min tomatplanta som har växt sig gigantisk. Den var bara en liten stickling när jag fick den av min kollega Mikis för någon månad sedan, se så stor och fin den är nu!

(OBS att det är den gamla krukan, nu är den alltså planterad i en större så att den kan börja blomma och få små tomater snart.)

När vi var på Plantagen blev jag så sugen på att odla färska kryddor med. Så vi kom hem med koriander och rosmarin, mynta hade vi redan hemma nämligen. Det luktar SÅ gott! Och rosmarin gör sig exemplariskt på grillat kött. Ska jag fortsätta så här kommer vi behöva köpa en lägenhet med terrass, vilket vi i och för sig inte utesluter…

Hittade även gigantiska hortensior som jag ville köpa med oss hem, men det får verkligen inte plats mer blomster på balkongen, haha!

När vi kom tillbaka till ön parkerade vi vid Karlbergs strand och köpte med oss glass från FRYST som ju måste vara Kungsholmens bästa glassbar? Det var en kö på flera meter utanför, men det gick snabbt och personalen var så väldigt trevliga. Jag tog en våffla med chokladsmak och deras egna Nationaldagsglass som smakade vanilj, mandelmassa och Cointreau. WOW, så god den var!

Efter glassen gick vi till Mellqvist i Vasastan och köpte med oss kaffe. Sedan la vi oss i gräset i Vasaparken och njöt av solen i någon timme… Ja, herregud. Sommarstockholm. Bästa staden i världen tror jag bestämt.

Share:

1 kommentar

  1. Pingback: Veckolista #23

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *