Konstnärsbaren – ok mat men urusel service.

konstnarsbaren-1 Middag på Konstnärsbaren på Norrmalmstorg/Östermalm, vackert namn men urusel service. Tyvärr!konstbarsbaren-2

Igår kväll mötte jag upp mamma för lite mor- och dottertid. Vi hinner liksom aldrig prata bara hon och jag. Vi började med ett varsitt cava och sedan bestämde vi båda oss för att äta rödtungan. Och så väntade vi… och väntade… och väntade på att få beställa.

Tillslut blev vi uppmärksammade, vilket inte borde ha varit särskilt svårt med tanke på att det bara var vi och tre sällskap till i lokalen. Vi beställde också ett varsitt vitt vin som skulle passa fisken och två små flaskor vatten. Vinet fick vi smaka av och kyparen sa sedan “Jag ställer den på kylning tills ni får er mat så att vinet håller sig kallt”. Fair enough, ändå!

Maten kom och en stor flaska vatten. Vi sa att vi hade beställt en varsin liten flaska eftersom vi inte skulle orka dricka upp hela flaskan, varpå kyparen snäste (!) “En stor flaska är MYCKET billigare än två små!”. Vi satt helt paffa. “Jaha, eh, okej, ja det spelade ingen roll egentligen, vi hade beställ två små för att orka dricka upp” tänkte vi. Men okej. Han tänkte hälla upp vinet i våra vinglas, trots att vi hade vattenglas bredvid.

– Nej, vänta, vi har beställt vin, det är redan vin däri (i glaset), säger vi.

Kyparen var som förbytt, snäste av oss och ställde ner vattenflaskan hårt på bordet. Ungefär så här löd konversationen:

– Jaha, och vilket vin då?, säger kyparen med en otrevlig ton.

– Det vet vi inte då det var din kollega som hällde upp ett vin han hade tipsat om, sa mamma. Nu blev båda vi sura, vad fan var hans problem?

Han tittade bara på oss med en otrevlig blick, gick iväg och sa inget mer. Hämtade en flaska vitt och hällde upp i våra glas för att sedan gå därifrån.

Resten av kvällen fick vi ingen uppmärksamhet, däremot var de väldigt snabba med att ge oss notan. Dricks? Noll.

Alltså? Har krögare råd att vara otrevliga mot sina gäster i en sån konkurrenskraftig bransch? Jag tycker det är så trist när man vill ha en trevlig kväll ute på restaurang och servicen är USEL. Ett krogbesök är så mycket mer än bara det som ligger på tallriken. Väldigt trist då jag har haft en positiv syn på KB och baren tidigare.

konstnarsbaren-3 konstnarsbaren-4

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.