Klämdag och sommarvärme

Vaknar tidigt på fredag morgon och känner mig som pånyttfödd efter torsdagens misär. Klär snabbt på mig träningskläder, haffar en Nocco från kylen och pluggar in en podcast i öronen. Här ska powerwalkas innan arbetsdagen startar!

Jag går korta varvet runt Kungsholmen, cirka 5-6 km, och trots att klockan inte är särskilt mycket värmer solen rejält och jag inser snabbt att tights och långärmad tröja var överambitiöst.

På balkongen installerar jag dagens hemmakontor. Jag sätter mig på golvet, iklädd bara ett par shorts och sportbh, kopplar upp mig via VPN och varvar måltider med arbetsuppgifter medan solen gassar på. Att livet vore annat än glatt just nu är fullständigt otänkbart.

Timmarna går och vid fyra går Jocke och jag till gymmet. Jag tränar styrka men får inte riktigt till det och är rädd för att något ska göra ont.

En timme senare går vi raka vägen ner till Hornsbergs Strand och köper glass. En mjukglass med både tuttifrutti- och lakritsströssel, som smälter så fort att jag får glass på både tights och händer. Ett lyxproblem.

Vi går en promenad och pratar om den första resan vi ska göra ihop i sommar. På ön Karpathos i Grekland finns det inte mycket att göra mer än att sola, bada och äta. Vi pratar om vi ska hyra bil eller moppe och bestämmer oss för att ta en titt på detaljerna kring resan och vilka platser vi vill besöka när avresa börjar närma sig.

Tänk va.

Att vi redan nu, i maj, får känna av juli-känslan. Sommar. Att det ska bli kallare snart är väntat, men jag är tacksam över att sommaren redan nu känns förlängd.

På kvällskvisten gör jag mig i ordning och beslutar mig för att bära färgglatt. Amanda har bjudit in till tjejkväll i Hornstull och jag dricker en Aperol Spritz på balkongen medan Jocke grillar lax till middag. Helgkänslan är underbar.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.