Julmarknad, Reisen, Miss Voon och Noshen

Lördag. När killen och jag vaknade var klockan 10:40 ALLTSÅ HUR KAN DET HÄNDA, snacka om att sova bort halva dagen?! Lätt ångest på den alltså. Jag gick ner till gymmet och tränade cardio i 50 minuter innan Eddan anslöt och vi körde ett intensivt biceps-/triceps-/axelpass tillsammans i 30-40 minuter.

 

 

Sen fotade jag två pälsjackor som jag vill sälja, bl.a. den här jäkeln. En mörkbrun fejkpäls som letar nytt hem. (Vi har tvättat  också, därav kaoset i bakgrunden :))
IMG_9829

 

Sen gjorde jag mig i ordning och gick ner till porten för att vänta på mamma, Per, Anders och Jesper som skulle hämta upp mig med bilen. IMG_9832

 

 

 

Vi skulle nämligen på teater! Men tyvärr blev föreställningen inställd pga sjukdom så vi åkte till Gamla Stan och besökte julmarknaden. Jag köpte hemmagjord godis som jag tänkte ta med till glöggminglet jag ska på imorgon. Därefter gick vi till Hotell Reisen och drack drinkar. Jag drack en våldsamt stark vodkalime (min fd signaturdrink, gav liksom upp den för något år sedan efter att för många barer inte gör den bra) och resten av sällskapet drack en “Swedish Storm”. gamlastan-julmarknad

 

 

 

Sedan bjöd mamma på bubbel! Hurra :) Efter några drinkar gick vi till Miss Voon där vi hade bokat bord. Det var första gången jag besökte restaurangen men jag blev väldigt positivt överraskad. Mycket bra service och mat. miss-voon

 

Miss Voon är en asiatisk restaurang och konceptet påminner om tapas; rätterna är större än en förrätt men mindre än en varmrätt och de råder en att beställa 2-4 rätter per person. Jag beställde “oxfilé”, “hummertaco” och “skaldjur”. Hummertacon var fantastisk. Smakerna gifte sig välförtjänt i munnen och när sista biten var uppäten ville jag bara ha mer. Det hade dock inte skadat med något mer koriander i.

Sedan åt jag tunnskivad, rå oxfilé och avslutade med en skål skaldjur och rostade nudlar. Tyvärr gillade jag inte alls skaldjursrätten och gav den till min styvpappa (och jag fick hans oxfilérester, succé!). Mamma beställde in lammracks som hon älskade. Till efterrätt åt jag en citrussallad och crème brûlée. Alla var vi otroligt nöjda med både mat, dryck och service. Rekommenderas verkligen!
miss-von2

 

Kvällen var ung så jag föreslog att vi skulle gå till Nosh & Chow för en drink. Det blev en whiskeysour för mig och mamma medan herrarna valde lite olika varianter. Jag skulle nog våga påstå att min whiskeysour slår deras, men god var den i alla fall! Hehe…

Efter någon timme blev jag alldeles för trött och sa adjö. Medan jag gick hemåt tittade jag på NKs julskyltning och funderade än en gång över hur vackert Stockholm är på vintern. Om det bara kunde snöa också – oj, vilken skönhet vår huvudstad blir. nosh-chow

 

 

Nu ligger jag i soffan och tittar på Batman, känns som ett klockrent avslut på en mycket fin lördag.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.