Mat & dryck

Julgodis: Kolaklubbor med lakrits

Okej vänner, som ICA-kund fick jag hem Buffé-tidningen här i veckan och jag blev som alltid väldigt förtjust i de fina bilderna. Alltså wow wow wow. Jag rev ut flera sidor ur den för att spara och förhoppningsvis hittar jag tid och energi att testa dem när julen närmar sig. Här är ett superenkelt recept på kolaklubbor, från Buffé alltså.

Antal klubbor: ca 12-15 st

Du behöver:

  • 100 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 – 2 krm salt
  • 1 msk lakritspulver

Gör så här:

  1. Klipp ut rutor av bakplåtspapper, ca 10 x 12 cm. Snurra varje ruta till en strut (se till att den spetsiga delen är tajt och håller tätt så att inte kolan rinner ut). Fäst med tejp. Ställ strutarna i en form fylld med mjöl eller socker så att de står stadigt.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Tillsätt övriga ingredienser förutom lakritspulver.
  4. Koka upp och låt koka på medelvärme tills kolan är 132°C, rör då och då.
  5. Ta från värmen och sikta ner lakritspulver. Fyll strutarna.
  6. När kolan har börjat stelna, stick ner pinnar. Låt stelna helt.

Recept & bild: ICA Buffé

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *