By Thowe

Juldagarna

Det jag älskar med julledigheten är att det finns massor av tid åt att träna. Och tack vare all julmat så är energin på topp! Dan innan dopparedan ställde vi klockan tidigt för att vara på gymmet när det öppnade. Stod stolt och flexade mina minibiceps, haha.

Strax efter 10 hade vi tränat i en timme och mitt uppdrag var att hämta mammas beställning hos Melanders medan Jocke hämtade födelsedagstårta på Gateau. Halva Täby hade samlats just här, men det gick relativt fort ändå.

Vid 12 kom Jockes familj och släkt över för att fira honom i förskott. Vi skulle iväg till mammas familj för att fira jul senare på eftermiddagen, så det blev en snabbfika med hela gänget.

När gänget hade åkt bytte jag om från min mörkblå Ilse Jacobsen-klänning till en mer ”julig” utstyrsel, kände mig som en julkula.

Hos mamma var det julstämning in i minsta vrå – så mysigt.

Mamma och Per har haft stor julgran tidigare men katterna har alltid vält ner den så de senaste åren har de haft minivarianten nedan. Så söt, haha.

Vi spelade Bingolotto fram till Tvåans bingo, sedan ville vi spela spel istället. Jag, Hedda och Loke mot Jeppe & Jocke i ”Med andra ord”. Vi vann! Yeeeesssss. Runt 23 åkte vi hemåt men stannade snabbt hos pappa & Jannie för att säga hej.

24 december

Jag vaknade innan mitt alarm och klev upp med ljudlösa steg för att göra i ordning födelsedagsfrukost till herrn som numera är 35 år. Det är så mysigt för utomhus ligger mörkret fortfarande tätt så jag tänder alltid upp lägenheten med massor av ljus och när vi väl har ätit frukost så stiger solen upp.

Jocke ville ha egg benedict till frukost men medan jag fixade resten av grejerna tappade jag fokus på äggen… Omgång nr 2 blev dock bättre.

Eftersom han inte gillar frukost på sängen dukade jag upp i soffan och gick sedan in med ett ljus och kaffe. I kompani med skönsång, givetvis!

I födelsedagspresent fick han en juicemaskin och färska apelsiner (han älskar färskpressad juice) och baseballbiljetter. Vi åker nämligen till New York i maj!

Vid 10 kom Jockes familj över på födelsedagsfirande. Då insåg vi att julen kommer bli en riktig drömjul rent vädermässigt; iskallt, soligt och ”krispigt”. Och framförallt: SNÖIG!

Resten av julafton firade jag hos Jockes familj här i Täby.

25 december

På juldagen ställde jag återigen klockan, denna gång för att jobba en stund eftersom vi skulle plocka ner julkampanjen. När det var klart åkte jag till SATS i Väsby för ett gympass med pappas familj. Resten av dagen firade vi jul hemma hos pappa, jag vann bl a en massageapparat och powerbank i julklappsspelet. Älskar att det blir sån hets redan de första sekunderna, alla skriker och ropar haha. Och vilken solnedgång vi fick!

Runt sju tackade jag för mig, körde hem till Täby och städade hemma i väntan på att Jocke skulle komma hem från Avesta efter julfirande hos hans farmor och farfar.

Nästa år firar jag gärna utomlands. Det hade varit mysigt att ha julkänsla här hemma hela december men vid jul åka iväg och faktiskt strunta i måsten och förväntningar. Men så känner jag förvisso varje år när hela julperioden är över, jag ändrar mig säkert lagom till första advent nästa år… : )

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *